Защо един мъж се влюбва в точно тази жена? Тези,

...
Защо един мъж се влюбва в точно тази жена? Тези,
Коментари Харесай

11 странни причини, поради които един мъж се влюбва в една жена

Защо един мъж се влюбва в тъкмо тази жена? Тези, които в миналото са се влюбвали, знаят доста добре какъв брой мъчно е да разбираем за какво сме харесали избран човек. И все пак психолозите непрестанно вършат проучвания, пробвайки се да схванат природата на това възприятие.

В процеса на проучване на любовта от позиция на логиката на психиката, специалистите откриха няколко забавни обстоятелството. Някои публикувани легенди за това какво ни притегля в другите хора бяха развенчани, до момента в който други, в противен случай, се оказаха правилни. Говорим за най-интересните аргументи, заради които мъжете се влюбват в дами.

11 странни аргументи, заради които един мъж се влюбва в една жена

Изглежда недостъпна

През 2014 година беше извършен опит, който удостовери общоприетото разбиране, че мъжете са привлечени от „ труднодостъпните “ дами. На поредност от бързи срещи представителите на мощния пол показали доста по-голям интерес към тези, които посочили безусловно равнодушие, когато отговаряли на въпросите им. Тези изводи обаче не са универсални и имат своите запаси.

По-специално, мъжете желаят да почувстват връзка с жена – в подтекста на опита това значи, че те самите са избрали такава жена за своя партньорка и този избор не е бил натрапен от някой различен.

Изследователите обаче направиха още един непредвиден извод: макар обстоятелството, че най-привлекателни за мъжете се оказаха дистанцираните и студени дами, точно те минимум са харели представителите на мощния пол. Любовта в действителност е доста объркващо и необичайно нещо.

Имате „ вярното “ изражение на лицето

Когато една жена излъчва благополучие и се усмихва, това се харесва на мъжете. Но в противоположния случай такава скица не работи.

През 2011 година учените взеха решение да проведат огромно проучване, в което взеха присъединяване повече от хиляда души. На всички участници бяха показани фотоси на представители на противоположния пол и помолени да оценят своята прелест. В резултат на това мъжете дават най-високи оценки на тези дами, които наподобяват щастливи, и най-ниски на тези, които наподобяват арогантни. Мнението на дамите по отношение на привлекателността на сътрудниците се оказа безусловно противоположно: гордите мъже завоюваха сърцата им, само че щастливите въобще не ги впечатлиха.

Много жестикулирате

11 странни аргументи, заради които един мъж се влюбва в една жена

Търсите любовта си? Просто е – бъдете открити и не се ограничавайте в придвижванията си.

Запълнете физическото пространство към себе си: използвайте обилни жестове и изразителна поза на тялото. Изследователите следят по какъв начин се държат хората на бързи срещи и стигат до заключението, че тези, които интензивно жестикулират, са два пъти по-успешни спрямо тези, които седят сковано.

Това беше доказано от различен опит. Едни и същи хора бяха снимани два пъти: в първия кадър всеки зае скована поза, а във втория бяха помолени да се провиснал и да бъдат допустимо най-открити. След това тези фотоси бяха качени в приложение за бързи срещи. Любопитно е, че усещането на човек като цяло, даже и от фотография, се трансформира според от позата му. Снимките, в които хората са в уверени и открити пози, получиха повече мнения от тези, в които са ощипани.

Приличаш на някогашната му

Някои хора считат, че всеки от нас има „ друг вид “ сътрудник. Жените са склонни да разчитат на тази доктрина. Просто тук има някои нюанси.

Така да вземем за пример, съгласно резултатите от същото изследване от 2011 година, за което говорихме нагоре, дамите и мъжете се съгласиха, че лицата на хората от противоположния пол, които ненапълно наподобяват на предходните им сътрудници, им наподобяват по-привлекателни от другите. И въпреки всичко мъжете дават по-ниски резултати на дами, които са сходни на сътрудниците, с които са имали връзка по време на присъединяване в изследването.

Вие отговаряте на неговите „ молби за внимание “ и той дава отговор на вашите.

11 странни аргументи, заради които един мъж се влюбва в една жена

Началото и развиването на една връзка зависи доста от реакцията на сътрудниците един към различен и от „ молбите за внимание “. Тази позиция споделя и психологът Джон Готман, който от 40 години учи връзките сред хората в двойки. Представете си обстановката: жена, която обича орнитологията, вижда красива птица с цветно оперение пред прозореца. Тя се възхищава на това малко знамение, пробвайки се да види по-добре цвета и да познае породата. Тя предлага да огледа тази птица на брачна половинка си, който е до нея. Как ще реагира той на това? Много варианти. Мъжът може да пренебрегне думите на жена си или да й кимне безразлично в отговор, без да подвига взор от утринните вести по малкия екран. Или, да вземем за пример, той в действителност може да обърне внимание на обекта, който жена му толкоз хареса, споделяйки нейния възторг. Не е мъчно да се досетите

Въздействието на тези (макар и малки) реакции върху взаимоотношенията е в действителност голямо.Психологът  Джон Готман следи двойки в продължение на няколко години и проучва резултата, който тези реакции имат върху връзките. При тези двойки, които са се развели 6 години след брака, сътрудниците са дали отговор на „ молби за внимание “ единствено в 33% от случаите. А при двойките, които не престават да живеят дружно, тази цифра е 87%.

Вие доста наподобявате на него

Десетките години проучвания изрично потвърдиха, че към този момент наложилият се стандарт, че „ противоположностите се притеглят “ е цялостна нелепост. „ Партньорите, които си наподобяват по доста способи, като вид персона, са по-склонни да се схващат дружно. Това улеснява взаимния живот “, споделя Джан Гонзага, създател на изследване на двойки, които са се срещнали в eHarmony.

Гледаш го в очите дълго време

11 странни аргументи, заради които един мъж се влюбва в една жена

Джоан Келерман, психолог от Университета на Масачузетс, организира този опит: 72 студенти, които не се познаваха, се разделиха по двойки и се гледаха в очите в продължение на две минути. „ По-късно те споделиха, че през това време са имали възходящо привличане към индивида, който стои начело “, споделя той. „ Това допуска, че продължителният зрителен контакт може да ви свърже с някого и да възпламени възприятията към индивида, който виждате за първи път в живота си. “

Имате „ вярната “ миризма

Проучване на Калифорнийския университет откри, че дамите в овулация са привлечени от миризмата на тениски, носени от мъже с високи равнища на тестостерон. Това изцяло се изяснява с инстинктите за размножаване: такава миризма ни притегля, тъй като в случай че представителите на по-силния пол създават огромно количество мъжки хормон, това демонстрира добра генетика.

За мъжете също е значимо по какъв начин мирише партньорката им, единствено те избират тези миризми, които са в естетика с дамата. Миризмата на тялото след душ се смята за идеална и парфюмът би трябвало единствено нежно да добавя този прелестен, чист и натурален мирис.

В някои връзки приличаш на родителите му

11 странни аргументи, заради които един мъж се влюбва в една жена

Психолози са разкрили, че сме привлечени от сътрудници, които имат същия цвят на очите и косата като родителите ни. Възрастовият диапазон на хората, които харесваме, също постоянно се корени в нашето детство. Като възрастни се влюбваме в хора на същата възраст като хората към нас, когато сме били деца.

Жените, чиито родители са били над 30 години по време на раждането им, са доста по-малко привлечени от младите, в сравнение с зрелите мъже. Предпочитанията на мъжете във възрастовия диапазон на дамите са фокусирани върху възрастта на личната им майка, само че не и на татко им – и това има значение единствено при дълготрайни обвързани връзки.

Изглеждаш по същия метод или малко по-малко привлекателна от него

През 1996 година е извършен опит, по време на който първо на всички участници е дадена оценка на тяхната физическа прелест, а по-късно за всеки е определена двойка на инцидентен принцип. След това всички участници бяха запитани какъв брой са удовлетворени от това по какъв начин са минали срещите им. Хората, които имат висок резултат във връзка с привлекателността, са по-резки и по-строги в преценките си (дори сътрудникът им да има същия рейтинг като тях). Колкото по-добре наподобява техният сътрудник за среща, толкоз по-малко са били удовлетворени от това по какъв начин вървят нещата.

Но това се отнася единствено за в действителност, в действителност привлекателни хора. За множеството от нас към момента е по-важно ние и сътрудникът ни да сме еднообразно красиви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР