Защо е важно децата да са финансово грамотни от най-ранна

...
Защо е важно децата да са финансово грамотни от най-ранна
Коментари Харесай

8-те най-интересни факта за "Национална финансиада 2020"

Защо е значимо децата да са финансово грамотни от най-ранна възраст?

Днешните деца и младежи порастват във все по-динамичен свят, в който евентуално много по-рано от родителите си ще би трябвало да поемат отговорност за личните си финанси.

За да се оправят с това предизвикателство - съгласно Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), те би трябвало да имат финансова просветеност, която е основно житейско умеене за триумф в актуалното общество.

Какво значи финансова просветеност? Отново съгласно Организацията за икономическо сътрудничество и раз и утвърдено и от страните от Г20, това е: " Комбинация от информираност, познания, умения, отношение и държание, нужна, с цел да се вземат здравомислещи решения с последна цел постигането на финансово богатство. "

Ето за какво е доста значимо култивирането на финансова просветеност да стартира от най-ранна възраст у всяко дете.

С амбициозната задача да помогне на младите да се осъществят по-успешно в живота, като подобрят финансовата си просветеност, се е заела Банка ДСК посредством дълготрайната си самодейност " Национална финансиада ". Дългата насилствена почивка сега е още една причина учениците да посетят уеб страницата на самодейността https://finansiada.bg/, да усвоят нови познания и да се запишат за присъединяване.

Ето в резюме и 8-те най-важни обстоятелството, които би трябвало да знаете за тази самодейност:
1. Второто издание на " Национална финансиада " се организира от 20 февруари до 31 март 2020 година, а финалът ѝ е плануван за есента.

2. Като признателност за големия интерес предходната година, когато са взели участие близо 700 тима за една единствена премия, тази година обсегът е уголемен с втора възрастова категория възпитаници - 14-16 година, които дружно с по-големите на възраст 17-19 година, ще вземат участие в две паралелни съревнования.

3. Наградите този път ще са 6 стипендии за обучение - по 3 за всяка възрастова категория. За класиралите се преди всичко тя ще е в размер на 3000 лева, за второ - 1500 лева, а за тимовете на трето място - по 750 лева

4. Надпреварата отново ще се организира в познатия формат - онлайн надпревари сред двойки от младеж и родител, които ще премерят познания и сили, разум и експедитивност, в онлайн квалификационна фаза и финално събитие онлайн за най-хубавите 12 тима.

5. Темата на спортните въпроси разумно ще е " Финанси и по какъв начин най-разумно да ги използваме и управляваме ".

6. За да е интерактивно и предизвикателно за сетивата и знанията на участниците, Банка ДСК и техните сътрудници фондация " Инициатива за финансова просветеност ", подсигуряват прелестно, цифрово и занимателно наличие.

7. За да се запишете за присъединяване и научите повече за " Национална финансиада 2020 ", посетете уеб страницата https://finansiada.bg/.

8. Инициативата " Национална финансиада " на Банка ДСК насочва публичното внимание към извънредно значимата тематика за рационалното обмисляне и ръководство на персоналните финанси. Затова в самодейността се въвлича и фамилията - там, където изначално се зараждат знанията, стремежите и уменията на децата.

Като бонус точка, за това какъв брой е значимо да бъдеш сериозен към парите от ранна възраст, ще приключим с афоризъм на великия Оскар Уайлд: " Когато бях млад, мислех, че парите са най-важното нещо в живота. Сега, когато съм остарял, зная, че това е по този начин! "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР