Защо е толкова важна ролята на щитовидната жлеза за нашия

...
Защо е толкова важна ролята на щитовидната жлеза за нашия
Коментари Харесай

Д-р Атанасова обясни как се отключва базедова болест

Защо е толкоз значима ролята на щитовидната жлеза за нашия организъм? Какво е належащо за нейното действие? Какви са главните разлики сред двете автоимунни болести на жлезата - Базедова болест и автоимунен тиреоидит?

Кои са рисковите и предразполагащи фактори за пораждане и развиване на тези две болести? Какво е вярното държание и на лекарите терапевти, и на болните?

Отговор на тези и още въпроси вижте в изявлението с доктор Донка Атанасова - експерт по вътрешни заболявания и ендокринология. Има 37 години лекарски стаж по специалността и над 30 години преподавателски опит като основен помощник в Медицински факултет на Тракийския университет - Стара Загора, Клиника по ендокринология.

- Д-р Атанасова, за какво е толкоз значима ролята на щитовидната жлеза и какви нужни условия са нужни за нейното действие?

- Щитовидната жлеза е ендокринна жлеза и както всички знаем, се намира в региона на шията. Тя контролира доста, и то значими функционалности в нашия организъм, свързани с регулацията на енергийния метаболизъм, с температурата на тялото, която, както знаем, би трябвало да се движи в строго избрани граници.

Цялото изявление с доктор Атанасова, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР