"Защо е тази припряност, защо е това бързане? Нека да

...
"Защо е тази припряност, защо е това бързане? Нека да
Коментари Харесай

Цачева срещу Радев за ветото: Защо е тази припряност?

"Защо е тази прибързаност, за какво е това бързане? Нека да се гласоподава законът, а това е конституционно право, което е неотменимо, и президентът е в правото си да реши да го упражни, или не ", разяснява Цецка Цачева във връзка поръчката на Румен Радев.

"Нормалното конституционно предписание на всеки един държавен глава е да постанова несъгласие по признат от Народно събрание закон. До този миг към момента няма гласуван и признат антикорупционен закон. Това, че президентът има свое виждане по метода по какъв начин би трябвало да наподобява антикорупционният закон, стана ясно още на КСНС ", подсети министърът на правораздаването във връзка желанията на президента към различния законопроект на Българска социалистическа партия, който не мина на първо четене.

Цачева не е съгласна с рецензията на президента, че в закона няма наказателно гонене, а единствено е налице лишаване на нелегално имущество.

"Преди да се проверява едно закононарушение, то би трябвало да бъде разкрито. Смисълът на този антикорупционен орган е да събира и да обработва информацията. Да подава годна такава с потвърдени обстоятелства и условия до проверяващите структури в България ", добави още Цачева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР