Защо е страшен НАП-гейт?! Тоталната аматьорщина на администрацията, особено на

...
Защо е страшен НАП-гейт?! Тоталната аматьорщина на администрацията, особено на
Коментари Харесай

По-страшно от ДС и 1984: рекетьорските досиета на НАП, чао, Горанов

Защо е заплашителен НАП-гейт?! Тоталната аматьорщина на администрацията, изключително на бухалката Национална агенция за приходите, лъсна със страшна мощ, с помощта на хакването на системата й, само че това не е вест, нито безследното изгубване на 2-та милиарда лв. от джоба ни за несъществуващото електронно ръководство!

По-важното е, че се видяха рекетьорските папки на данъчните с имената и парите, които печелят предприемачи, публицисти, дейни български и 300 000 европейски компании - всички годни за рекетиране. Това е по-страшно от досиетата на Държавна сигурност. Писали сме толкоз пъти за отвратителната инквизиция, на която по времето на Горанов като финансов министър се обърна Национална агенция за приходите: работи се изборно, без да се съблюдават законите - нито като периоди, нито като процедура, притискат се за ликвидиране на бизнеса или заграбването му хора и сдружения - "враговете " на режима, с цел да замлъкнат вечно, а притежателите на печеливши предприятия, с цел да пълнят касата на властта.

Пълна неистина е, че това ставало и в други страни - не и в Европейски Съюз, няма такива случаи. Ето ви причина за какво на 1 юли, макар публично написания проект на това държавно управление, не влязохме нито в чакалнята на Еврозоната, нито в Европейския банков съюз. Ето и повода за какво 10 година с това ръководство Европа не ни желае в Шенген. Само нашите управници си мислят, че някого заблуждават.

Всички са наясно с всичко: рекета, арогантността, неграмотността, некадърността на властта у нас. Този път аламрмата обаче напряко вие - оборотът на 300 000 европейски компании, отвън още повече наши, е наличен за всеки, който пожелае. Наред с персоналните данни на повече от 1 милион дейни българи - всички, които действително изкарват някакви пари в страната. Всички, които Големият брат желае да управлява по всякакъв начин, освен с подслушване и следене, тъй като - да не се лъжем - живеем в неприятен римейк на 1984 - историческата и литературната.

И тъпите пиарчета за съветски хакери, тъй като адресът на пощенската кутия бил съветски, няма кого да заловен: ние като имаме американски, това прави ли ни щатски хакери?! С такива тъпизми властта в допълнение се закопава. Доказва правотата на хакера, написал за "бавноразвиващото се държавно управление " и "пародийната кибер сигурност ".

Срам ли ги е да си кажат за необичайно съвпадане - алибито на Цветанов: отпътува същия ден на интернационална киберконференция, писаха медии...

Оставката на финансовия министър и цялото управление на Национална агенция за приходите е най-малкото, което следва. Горанов го оневиниха за чудовищния му Апартаментгейт, за 5 години надплащане на партийни дотации и хвърлянето на партиите в лапите на към този момент прихванатия в желязната хватка на Национална агенция за приходите бизнес, за невлизането на България в ERM II и Европейския банков съюз. И на него, и на неговите би трябвало да им бъде ясно, че това е единствено краткотрайно. Деянията от характера на две от изброените имат наказателна отминалост от 10 до 25 години по българския закон.

Въпросът за Борисов е: или Горанов, или държавното управление.

Чао или довиждане: това е въпросът!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР