Защо днес ми се яде сладко, а утре примерно –

...
Защо днес ми се яде сладко, а утре примерно –
Коментари Харесай

Тялото не греши! Чуйте го какво иска и разберете защо

Защо през днешния ден ми се яде сладко, а на следващия ден примерно – нещо пикантно? Защо когато съм настинала, загивам да пия билков чай с лимон, към който посмъртно няма да посегна когато съм здрава? Защо изобщо внезапно ни се прищява да хапнем избрани артикули? Често не осъзнаваме за какво започваме да използваме повече от различен път една или друга храна. Класически образец е, че когато на дамата й се яде соленичко, може да се чака попълнение в фамилията.

Причините
Всъщност по този начин организмът, без да включва съзнанието, реагира на дефицита на някои субстанции, което е провокирано от избрани промени в организма.
Ако повода в горния образец е изцяло естествена, то в други случаи непреодолимото увлечение към един или различен артикул може да приказва за нарушаване в обмяната на веществата и за начало на заболяване.

Бананите
Тези плодове съдържат доста калий и в случай че непрестанно желаете да обелите идващия банан незабавно щом сте унищожили предходния, евентуално не ви доближава точно калий в организма. Възможно е повода за този дефицит да е приемането на пикочогонни или хормонални препарати.

Лимоните
Обичате ли лимони? Не става дума за едно късче в чая заран, а за цялостен кисел плод едновременно, а може би и освен един. Ще се съгласите, че измежду феновете на цитрусови плодове такива герои мъчно ще се намерят. Но въпреки всичко ги има и привързаността към лимоните доста постоянно е признак за проблем с жлъчката или черния дроб.

Ябълките
Те са обичана храна за хората с нараснало ниво на холестерола. Ако не 2-3 кг, то 3-4 ябълки едновременно за тях е норма. Организмът упорито желае калций, фосфор, магнезий и калий, които участват в обилни количества в този плод. Точно такива приятни чувства изпитват при яденето на ябълки страдащите от сърдечни заболявания, тъй като " ябълковите ” аминокиселини и детайли оказват помощ за ритмичната работа на сърдечния мускул.

Морското зеле
Още един чудноват морски подарък с изключение на рибата – морското зеле или ламинарията. Не всеки е опитвал дори това морско лакомство, само че в случай че ненадейно ви потегли да ядете ламинария, коства си да се обърнете към ендокринолог и да изследвате щитовидната си жлеза.

" Зелето ” от морското дъно е богато на йод, чийто недостиг може да е провокиран от болест. Обикновеното зеле пък е обичана храна на хората с чревни проблеми.

Яйцата и млякото
Недостигът на мазнини в организма, както и дефицитът на холин – веществото, което взе участие в преработката им, кара хората да ядат доста яйца. Възрастните хора, които налитат на мляко и млечни артикули, нормално изпитват липса на калций, страдат от разнообразни " отлагания на соли ” и от остеопороза.

Сладоледът
Не ви ли е учудвало желанието на някои хора да ядат сладолед, дори в случай че времето е студено? Може и в този случай скритият провинен да е калцият, по-скоро неговата липса в организма. Но млякото не е единствено калций. В него има потребни аминокиселини – триптофан, леицин, лизин. Първата от тях има мощно успокоително деяние, тя е нужна на хората с изтощена нервна система, които са непрестанно под стрес.

Тялото не бърка
Съвременната медицина предлага най-разнообразни хапчета, капсули, прахчета, хранителни добавки, които би трябвало да доставят на организма изчезналите му субстанции. В изобилието от търговски марки се объркват и най-опитните лекари, само че човешкият организъм нормално не бърка. Вслушайте се в неговите потребности и пристрастия! Напълно е допустимо тялото ви да се пробва да ви предизвести и да ви принуди да се отнасяте по-грижовно към самия себе си, написа сп. " Анна ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР