Защо държавата не дава специална количка на болния от детска

...
Защо държавата не дава специална количка на болния от детска
Коментари Харесай

Дете с церебрална парализа не получава количка, защото няма кой да го освидетелства

Защо страната не дава специфична количка на болния от детска церебрална парализа Орлин? Минималната цена е 1300 лв., а за отвесен стабилизатор – към 3000 – 3500 лв.. От страната обаче дават по 800 лв..
Майката, Силвия Матроска, кандидатства за специфична количка, само че два пъти ѝ е отказано. Причината – първо, не бил посочен типът на количката. Вторият път – тъй като Орлин не е освидетелстван от неврологична лекарска консултативна комисия. Такава за деца в София няма – всички комисии дават отговор, че се занимават с възрастни, а майката е извадила уверение от РЗИ за това. Отговорът на обществените обаче отново е същият – търсете си комисия.
И пред камерата на Нова телевизия обществените са уверени, че са свършили всичко. Като доказателство сочат, че за тази година са дадени 22 колички – значи имало комисии.
Според майката, Силвия Матроска, страната действително оказва помощ единствено с рехабилитация и тя не е удовлетворена от нея. Безплатната рехабилитация не е напълно безвъзмездна – става въпрос за спомагателни такси от по 10-20 лв. за това и това. Затова майката избира напълно частна рехабилитация.
За да откри решение, Матроска към този момент събира дарения - благодарение на Фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР