Защо да сменяваме властта, да дойде друг-същият изрод? Този риторичен

...
Защо да сменяваме властта, да дойде друг-същият изрод? Този риторичен
Коментари Харесай

Ваня Григорова от КТ “Подкрепа”: Защо да сменяваме властта, да дойде друг - същият изрод?

Защо да сменяваме властта, да пристигна друг-същият урод? Този риторичен въпрос зададе Ваня Григорова от КТ “Подкрепа ” в изявление за “Судио Х ” по ТВ ⅞. Между нея и водещия Тошко Йорданов се заформи пикантен спор, в който Григорова изясни, че няма по какъв начин синдикатът да организара стачки, откакто няма закон.
“Аз вас не ви видях на площада, само че аз бях там. Синдикатът няма какво да прави на митинга. Кога уредниците на митинга сложиха едно обществено искане или се поинтересуваха от миньорите? Защо ние да сменяваме властта, с цел да пристигна някой друг-същият урод?! За да може той да убие мините. Този, който желае помощ, би трябвало да даде нещо. Защото не може ние да се борим за мините, а някакви хора даже да не се интересуват от това какво се случва в старозагорско. Никой от уредниците на митинга не се интересува от миньорите. Протестът значи не е наш. Алтернативите, всички, които се измислят, са от синдикатите. Синдикатите се пребориха за мините, с цел да могат през днешния ден да работят.

Синдикатите не вършат избори. Синдикатите не избират и ръководещите. Вие не разбирате ролята на синдикатите. Синдикатите не би трябвало да са съпротива. Синдикатите не са една войска, която някой може да щракне, ей по този начин, и да дойдат. Синдикатите би трябвало да пазят служащите в разнообразни компании. Вие за какво си мислите, че нашите членове са някакви говеда, които може да се изкарат. Нашите синдикални членове, когато взеха решение, бяха на митинг. Те не са ни подчинени, с цел да може ние да ги изкараме на площада. Това, което постигнахте през днешния ден, е един безотговорен капитализъм, който източва всевъзможни човешки….Това, за което сте се борили, е довело до това, да има едни мутри и тогава, и след това. Да има едни олигарси, които да злоупотребяват с човешките права. Аз съм социалист. Знаете ли какво е в Западна Европа? Там е обществена народна власт просто. Това е нещото, към което ние би трябвало да се стремим. За страдание ние се стремим към Америка - там където е безжалостен безотговорен и безсърдечен капитализъм. Там има доста немощни синдикати. В Америка доли няма обвързване за сключване на трудов контракт.

Не се отхвърлям от това, което съм споделила. Не може да сте против газопровод, който може да ни даде опция да имаме електрическа енергия. Спряхме “Южен поток” по време на Орешарски, тъй като пристигна едно американско чиновниче, което му размаха пръст и той сподели: “Край на “Южен поток”. Сега на Борисов му споделят: “Край с “Турски поток””. А ние с какво ще се стоплим?! Държавата, която е с най-висока енергийна беднотия. С какво тъкмо? След като спряхме “Турски поток” все с нещо.

КТ “Подкрепа” не й е работа да поддържа държавното управление. Работа й е да желае нарастване на майчинството, да желае нарастване на пенсиите, на минималната работна заплата. Постигаме го с договаряния, с митинги. Три години се борим за нарастване на заплащането на нощния труд. Миналата година пред Министерски съвет, когато аз приказвах на брифинга, начело трябваше да има най-малко 100 индивида с плаката, които да покажат, че ние показваме техните ползи. Нямаше нито един, нито един. Е кажете ми тогава, синдикатът по какъв метод да наложи това, за което се бори. Ние не можем да плащаме като някои хора да вървим на митинги. Ние не можем да плащаме. Тия хора би трябвало да схванат, че това е за тях.

Вие сте се запътили към властта, само че даже не знаете, че не може да се направи стачка. Няма закон за стачките, разберете. Няма национална стачка в българското законодателство. Знаете ли какво значи стачка и митинг? Протест е ето това-три месеца разходки по площада. Стачка е съботиране на производството. Няма подобен механизъм. Трябва закон, тъй като тези хора ще бъдат уволнени. Вие би трябвало да разберете, че в случай че един човек няма самун на масата, няма да се върже на никакви протести”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР