Защо да посетите Корфу? Защото ще бъдете най-големия глупак, ако

...
Защо да посетите Корфу? Защото ще бъдете най-големия глупак, ако
Коментари Харесай

15 причини да посетите приказния остров Корфу

Защо да посетите Корфу? Защото ще бъдете най-големия простак, в случай че не го извършите. Невероятна кухня, несравнима естествена хубост, пясъчни плажове, живописни села, прелестен климат – Корфу е изумрудената кралица на гръцките острови, написа Трафик нюз бг.

1. Космополитния град Корфу
[/userfiles/files/1.Corfu_Town.jpg]
Зашеметяващия град Корфу насъмнено би трябвало да заеме първа позиция и да го посетите незабавно щом стъпите на острова. Само погледнете тези безусловно прелестни дребни живописни улички, тези прелестни гледки към морето, тези слънчеви къщички. Големите заведения за хранене, доста магазини и неповторима архитектура го вършат най-космополитното място на острова. Само помислете – европейска грациозност, допряна от гръцки сексапил. А пощенските картички са съвършени, написа Cluborfei.com

2. Стария град
[/userfiles/files/2.%20Corfu_Old_Town.jpg]
Говорейки за град Корфу, Стария град се нуждае от цяла обособена публикация единствено за него. Стария град не е просто урок по история, той елементарно ви придвижва обратно във времето, също. Впечатляващите остарели укрепления, Стария и Новия град, Цитаделата са единствено част от нещата, които ще видите тук...

3. Великолепните плажове
[/userfiles/files/3.%20Corfu_beach.jpg]
Фантастичните плажове са задоволителна причина, с цел да посетите този остров през отпуската си това лято. Nissaki Beach се радва на мек, бял пясък и скални формирания, както и на невероятни синьо-зелени води. От друга страна, Миртиотиса е изцяло песъчлив и е заобиколен от възвишен пейзаж и тучна зеленина. Изборът е ваш...

4. Красивите планински села
[/userfiles/files/4.%20Corfu_villages.jpg]
Този остров се слави и с множеството си дребни села. Живописни и красиви, селата тук носят същинския дух на Корфу. Пелекас, Периволи, Перуладес, Синарадес, Сартилас.....списъкът продължава и повярвайте ни има какво да се види...

5. И в случай че въпреки всичко решите да посетите единствено едно село: Палеокастрица
[/userfiles/files/5.%20Corfu_village_2.jpg]
Освен гореспоменатите прелестни живописни села, Палеокастрица е едно от най-атрактивните места тук с помощта на неговите оживени механи, хипнотизиращ наследник залив и шест пясъчни и обсипани с камъчета плажове. Плюс това, тук е ситуиран манастира Теококу, който е от 13 век и е главната точка на културен интерес тук.

6............. и още едно: Palea Perithia
[/userfiles/files/6.%20Corfu_beach.jpg]
Като приказваме за села, това несъмнено придава на Корфу венецианско въодушевление. Напълно изоставено през 60-те, това село сега предлага да ви води на странствуване обратно във времето. Тук всичко наподобява като замръзнало от средновековието и е почтено за посещаване.

7. Гледката от Канони
[/userfiles/files/7.%20Kanoni_view.jpg]
Старата столица Канони несъмнено си заслужава да се посети. Естествената хубост ни заобикаля отвред....разкошни плажове и изумрудени дървета. Оттам се открива и страхотната панорама към островчетата Влахерна и Понтикониси.

8. Чудните музеи
[/userfiles/files/8.Corfu_museums.jpg]
Музеят на азиатското изкуство в град Корфу е брилянтен със своята сбирка от скъпи артефакти (около 10 000). Събрани от Китай, Япония, Тибет, Непал, Корея и Тайланд, те вършат много впечатляваща галерия. Археологическия музей показва антични гръцки артефакти, в това число големия фронтон с елементи на Горгона Медуза, датиращ от 590-580 преди новата епоха.

9. Древни руини, които би трябвало да видите
[/userfiles/files/9.%20Corfu_ancient_ruins.jpg]
Като характерен гръцки остров Корфу също има впечатляващи антични руини, които могат да се похвалят с над 3000 годишна история, макар че някои от най-древните монументи тук са били унищожени по време на Втората международна война. Независимо от това историята на Корфу гордо показват храма на Артемида, античния град Палеополис покрай Мон Репо и паметника на Менекратис.

10. Това е Изумрудения остров
[/userfiles/files/10.%20Corfu_emerald.jpg]
Най-зеления от гръцките острови с хипнотизиращи изумрудени нюанси. Маслинови дръвчета, лозя и съблазнителни планински върхове с най-красивите нюанси на зелено трансформират острова в охолно изумрудено леговище.

11. Кухня
[/userfiles/files/11.%20Corfu_cuisine.jpg]
Местната кухня може да бъде задоволителна причина да посетите Корфу. Повлияна от виталната история на острова, храната е една еклектична комбинация от гръцки и венециански аромати. Сред най-популярните ястия тук са софрито (нарязано телешко варено с оцет, чесън и магданоз), бурбето (лютива рибена яхния), бианко (чеснова рибена яхния) и пастицада (блюдо от тестени произведения и месо). Много венецианско. Наистина вкусно!

12. Скрито голф игрище
[/userfiles/files/12.%20Corfu_golf.jpg]
Това може да ви изненада, само че на дребния остров Корфу в действителност се намира едно от най-хубавите голф стадиони в Европа. Голф клуб Корфу е учреден през 1971г. и е планиран от Дон Харадине. Това прикрито богатство е отлично място за всеки голф състезател.

13. Акваленд
[/userfiles/files/13.%20Corfu_Aqualand.jpg]
Но несъмнено в Корфу не всичко е просвета и руини. Тук се разполага един от най-хубавите аквапаркове в Европа с повече от 36 разнообразни водни пързалки и 15 авантюристичен басейна.

14. Местата в Кавос
[/userfiles/files/14.%20Kavos_party.gif]
Имате потребност от ново празненство място? Насочете се към Квос на остров Корфу и ще бъдете очаровани. Безброй питейни заведения и нощни клубове ще се борят за вниманието ви – през нощта това място е отвън всевъзможни ранглисти.

15.........И несъмнено: времето
[/userfiles/files/15.%20Corfu_weather.jpg]
Как може да оцените всички изброени неща до тук, в случай че Корфу неможе да ви предложи и фантастично време? Тук може да благодарим на мекия климат за обилните пейзажи, маслинови дървета и приятните вечери прекарани край морето...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР