Защо да плащате за възможности, които реално не използвате?Когато избирате

...
Защо да плащате за възможности, които реално не използвате?Когато избирате
Коментари Харесай

Безполезните функции, които оскъпяват смартфоните

Защо да плащате за благоприятни условия, които действително не употребявате?

Когато избирате смарт телефон, си коства да се замислите по-сериозно какво тъкмо желаете от него, с цел да не харчите пари на халос

Смартфоните се снабдяват с от ден на ден функционалности, доста които са на практика безполезни за всеобщия консуматор, въпреки и да се акцентират като преимущества в маркетинговите акции на производителите. В същото време тези функционалности вземат участие във образуването на цената на смарт телефона и оскъпяват покупката.

Търговците намират многочислени способи да убедят клиента да купи съответен смарт телефон, със специфични функционалности, които са доста нужни и значими. Но когато избирате устройство, си коства да се замислите по-сериозно какво тъкмо желаете от него, с цел да не харчите пари на халос.

Можете да си купите смарт телефон за 1000 и даже 2000 лв. с всевъзможни функционалности и екстри, само че да го ползвате само за диалози, сърфиране в интернет и е-поща. За същите задания работа ще ви свърши и устройство на двойно по-ниска цена, без компромис с качеството на осъществяване. Ето няколко образеца за непотребна, само че скъпоплатена функционалност:

• В топ смарт телефоните си водещите марки натъртват на високопроизводителния процесор с изкуствен интелект . Изчислителната мощност на този чип е задоволителна за осъществяване на тежки игри, само че е безусловно ненужна, в случай че потребителят просто не играе на смарт телефона си. По този метод клиентът не употребява ресурса, за който е платил.

• Струва си също по този начин да обърнете съществено внимание на екрана. И в това отношение флагманските модели оферират чудеса – те имат матрици с невероятна разграничителна дарба . Но дано сме почтени – за комфортна, удобна работа е задоволителна резолюция от 1920×1080 пиксела. Екранът с резолюция 4K просто е непотребен и безценен сега.

• Стигаме и до един от най-важните индикатори на всеки смарт телефон – камерата. Това е един от най-скъпите детайли в устройството и несъмнено положителната камера не е непотребна. Но даже и в този случай е налице функционалност, която малко хора употребяват, а точно – снимането на видео в 4K формат . За всеобщия консуматор това е ненужна алтернатива, защото видеото с сходна резолюция заема голям размер памет.

• Не изключително потребна е и друга алтернатива в смарт телефона – Dolby Atmos . Тази технология е по-интересна за гледане на филми на огромен екран или посредством мултиканално домашно кино. При смарт телефоните, с вградените в тях високоговорители, Dolby Atmos е просто алтернатива, за която плащаш, без да знаеш за какво.

• Към безполезните функционалности може да се отнесе и режимът на снимане „ Super slow motion “ (или „ забавено снимане “).

• Все още не е ясно за какво потребителите биха употребили функционалността за делене на екрана , в случай че множеството съвременни смарт телефони имат диагонал от 5,5 инча. Когато той бъде разграничен, се получават два дребни екрана, на които се вижда малко информация. Тази алтернатива е подобаваща за таблети с екран, по-голям от 8 инча.

• Слабо известна все още е технологията 3D Touch (измерва силата на напън върху сензорния екран за по-добро ръководство на приложенията и игрите), която в действителност се употребяват много лимитирано.

• Почти изцяло безполезна е системата за добавена действителност , която към момента не работи добре. Но в бъдеще това ще бъде една в действителност значима функционалност за всеки смарт телефон.
още по тематиката
Изводът от всичко това е, че не е целесъобразно да плащате прескъпо за благоприятни условия, които действително няма да употребявате в близка вероятност – в границите на две-години, колкото е виталният цикъл на актуалните смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР