Защо да направиш само едно спортно съоръжение, когато може да

...
Защо да направиш само едно спортно съоръжение, когато може да
Коментари Харесай

Ски скокове в наказателното поле

Защо да направиш единствено едно спортно оборудване, когато може да зарадваш почитателите с двойна наслада? Футболен стадион или ски шанца?

Или пък и двете? Могат ли два радикално разнообразни спорта да се окажат едно цяло?

Могат. Именно това се случи на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. В Южна Корея, несъмнено, мислят в вероятност.

Те вземат решение да пестят място и средства, като основават стадион с 11 000 места, които да се погрижат и за двата спорта. Местните управляващи виждат, че полето за приземяване на скиорите има размерите на футболно игрище. Нещо, което в този миг идеално се връзва на бездомния тим " Гангуон ", който обезверено си търси стадион.

„ Алпенсия Ски Джъмп Стейдиъм “, приема надпревари по ски-скок от ноември до март, а през останалото време – мачове от Корейската елитна дивизия.

Клубът е представител на едноименната област, само че си няма личен град. Регионът се намира в северната планинска част на страната.

Въпреки, че има над милион поданици, тя е рядко обитаема и няма задоволително огромен град, който да приюти отбора. От основаването си през 2009 година " Гангуон " се скита и непрекъснато сменя стадионите си.

Мястото, на което е ситуирано неповторимото оборудване, не е измежду най-гостоприемните. Това не стопира почитателите на клуба, които желаят да бъдат част от футболната магия на своя отбор. Макар и на неловко място, високо измежду горите, над 5 000 почитатели от цялата област поддържат тима в домакинските им мачове.

Интересен факт е, че един от головете, които отбелязва отбора на " Гангуон " е изпълнен от мястото, на което Матей Кот (Полша) скочи 110 метра на международното състезание по ски-скок.

Въпреки че е неповторим по рода си, стадионът среща доста съперници.

Най-вече от почитателите. Неудобната локация и неналичието на превоз до курорта основава компликации на последователите.

Често и самите играчи се оплакат от неприятното положение на терена.

„ Тук можеш да правиш всичко друго, само че не и да играеш футбол. Не може преди седмица да карат ски от горната страна, а в този момент да чакат да играем футбол на него “, споделят някои от футболистите на отбора.

Въпреки непрекъснатите обещания от страна на управлението, игрището по този начин и не се усъвършенства. А и мъчно ще стане опазването на терена. Не е елементарно да се поддържа стадион, на който към пет месеца от година се е настанила дебела снежна завивка.

Това, обаче не е единственият случай, в който се преплитат футбол и зимни спортове.

Стадионът на финландския " Лахти " приема мачове от футболното състезание през лятото. През зимата оборудването е известно място за феновете на ски-скок, биатлон и ски тичане.

Властите в Южна Корея се надяват " Гангуон " да продължи да употребява оборудването и през идващия сезон. В противоположен случай то може да стане едно от доста, които ще пустеят след края на Олимпиадата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР