Защо да изберете живи растения за вашия домашен аквариум? Отговорът

...
Защо да изберете живи растения за вашия домашен аквариум? Отговорът
Коментари Харесай

Топ 5 на видовете сладководни рибки за засаден аквариум

Защо да изберете живи растения за вашия домакински аквариум?

Отговорът е много просторен - подобен контейнер носи спомагателни изгоди за притежателя и рибките с изключение на естетическата. За разлика от изкуствените растения, живите са част от цялостната екосистема. Фокусът в съда не е единствено върху рибките, само че и върху всеки детайл от него и метода, по който цялото работи, с цел да се допълват детайлите един с различен.

Растенията в аквариума създават О2, който по-късно се употребява от рибите. Рибите от своя страна отделят въглероден двуокис, който оказва помощ за храненето на растенията. Този цикъл носи взаимни изгоди за флората и фауната в аквариума и работи за стабилизиране на рН в резервоара.

Растенията употребяват питателните субстанции на дъното на съда и това подкрепя да се предотврати растежа на водораслите. Затова засадените аквариуми изискват по-малко грижа към поддръжката от тези с изкуствена растителност.

Екосистемата в съда ще процъфти, в случай че се сътвори нужния баланс сред рибите и растенията. За задачата е нужно първо да се обмисли растителността, която да се избере за засаждане, и след това да се планува кои типове рибки са подобаващи предвид на това да не са растителноядни и да унищожат растенията за седмица, както и да водят спокойно общуване между тях. Ето някои хрумвания за типове рибки за засаден аквариум:

Живородки

 Молинезия Снимка: ruinemans.com

Повечето живораждащи рибки като гупи, моли, мечоопашки са чудесно допълнение към засадения контейнер. Малко евентуално е те да се изкушат да ядат от растенията, също така са доста издръжливи и адаптивни, което значи, че елементарно могат да бъдат обгрижвани в подобен съд.Тяхната еластичност е една от аргументите да бъдат толкоз желани.

Гурами

Ако желаете да се радвате на прелестни разноцветни сладководни рибки за засаден аквариум, гурамите са съвършен избор. Видовете са в действителност доста - синьо гурами, гурами джудже, с три точки и доста други. Повечето от тях демонстрират слаб интерес към засадените растения, а също така се схващат с други мирни аквариумни жители.

Разбора

Рибките анализа са деликатни и доста мирни жители на резервоара и наподобяват зашеметяващо на фона на разнообразните растения. Отглеждат се елементарно с други мирни рибки, доста красиво плуват по съгласуван метод, а тяхното елегантно придвижване ще оживи аквариума.

Тетри

 Тетра Снимка: balzekaitegita/pixabay.com

Това е съвършен тип аквариумни рибки както за начинаещи, по този начин и за опитни акваристи. Изборът от типове е огромен и множеството са мирни по природа. Те остават относително дребни по мярка, което ги прави отличен избор за по-малки съдове. Ярките им цветове се отличават доста добре в аквариумното пространство. Обикновено се движат в групи от по 5-6 от своя тип и не демонстрират съвсем никакъв интерес към растенията.

Коридорас

Тази дънна рибка яде жива, замразена храна и люспи. Не е склонна да яде живи растения, а акваристите доста я обичат поради това, че има кротичък и превъзходен манталитет.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР