Защо богатите винаги слагат покривката на масата Помните ли как

...
Защо богатите винаги слагат покривката на масата Помните ли как
Коментари Харесай

Ето защо богатите слагат покривка на масата, на която се хранят

Защо богатите постоянно поставят покривката на масата

Помните ли по какъв начин преди на всяка маса имаше завивка?

На процедура това на някои места е потънало в давност. Дори възрастните хора постоянно избират изкуствени материи, които са лесни за разчистване, или декори, които наподобяват по-спретнати. По-младото потомство е изцяло комплицирано: за какво имаме потребност от завивка? И те постоянно наподобяват неуместни. И аз по този начин си мислех, до момента в който не отидох на село да посетя околните си.

Оказва се, че ролята на покривката на масата не се лимитира единствено до предотвратяване на мебелите от замърсяване. Има и естетически съставен елемент, само че той също не господства. Искате ли да знаете какво са мислили нашите предшественици за покривката? Беше ми доста забавно да схвана, по тази причина споделям с вас!

Защо би трябвало да покриете масата с завивка

Преди това хората имаха вяра, че завивка на маса дава обещание безпроблемен живот. Гладко на масата - безпрепятствено в бизнеса. Непокритите кухненски мебели се смятаха освен за симптом на беднотия, само че и за ясна индикация, че домакинята е небрежна. Затова девойките и дамите се пробваха да поддържат покривката чиста и добре поддържана.

Когато домакините са чакали гостите, откакто подредят обилно масата, те сядали и се заигравали с ръба на покривката. Жените вярвали, че по този метод хората, които би трябвало да се появят са идвали по-бързо. Казват, че гостите в действителност се появявали незабавно на прага!

Смятало се е, че маса, покрита с завивка, води семейство до липса на пари. Ето за какво притежателите постоянно слагали сметки под покривката. Както може би се досещате, колкото по-висока е номиналната стойност на сметката, толкоз по -богато се считало фамилията и толкоз повече пари би трябвало да им донесе бъдещето.

Дори в този момент мнозина имат вяра, че храната е подарък от Бога и преди всички бяха уверени в това. Всяко хранене е самобитен обред. Възможно ли е да се постави Божият подарък на непокрита маса? Разбира се, че не. Нещо повече, те се пробваха да изберат най -качествената и най-красивата завивка, с цел да благодарят на Всевишния за различен подарък.

Нашите предшественици са вярвали, че това е ленена завивка, която ще избави от различия в фамилията. Ето за какво всеки се опита да избере нещо от този материал. Ефективно или не, мисленето и възприемането на хората несъмнено са позитивни след подобен избор.

Ако поставите нож под покривката, гостите ще се дойдат и ще се приберат по-бързо. Ето за какво, в случай че от време на време се постанова да се срещате с хора вкъщи, с които не бихте желали да прекарвате доста време, пробвайте метода на нашите предшественици.

Сега знаете за какво имате потребност от завивка на масата. Разбира се, човек може да повярва в това или да не повярва, само че освен нашите предшественици влагаха особено значение в покривката.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР