Защитниците на Авдиевка, които изпитваха недостиг на боеприпаси, получиха нареждане

...
Защитниците на Авдиевка, които изпитваха недостиг на боеприпаси, получиха нареждане
Коментари Харесай

The Washington Times: Недостигът на боеприпаси в Украйна предлага на Русия първа победа от месеци

Защитниците на Авдиевка, които изпитваха дефицит на муниции, получиха разпореждане предишния уикенд да се изтеглят от обсадения град в източната част на Донецка област на Украйна, давайки на Русия първата огромна победа след завладяването на Бахмут през май, оповестява. 

„ Смятам се за огромен късметлия, че съм жив “, сподели 22-годишният Денис, стискайки в треперещите си ръце кутия енергийна напитка.

Небръснат и с младото си лице, покрито с нечистотия, боецът описа по какъв начин той и неговата част са получили заповедта за евакуиране предния ден.

„ Руските дронове непрестанно летяха над главите ни, насочвайки артилерийски огън против нас, до момента в който се оттегляхме “, сподели Денис, като понякога прекъсваше описа си, с цел да отпие от консервата.

Той изясни, че съветските сили в Авдиевка имат съвсем цялостно огнево предимство, което им разрешава безмилостно да нападат отстъпващите украински сили с артилерия, ракети и - минимум три пъти - бял фосфор.

След като дълго чаканата лятна контраатака на Украйна не съумя да реализира декларираните цели да доближи окупирания град Мелитопол и да прекъсне сухопътния мост на Русия към Кримския полуостров, съветските сили си върнаха самодейността през последните няколко месеца, даже когато се сблъскаха със своите лични жертви на първа линия.

Тъй като запасите от муниции на Украйна понижават и Киев се бори да попълни редиците на изчерпаните елементи на фронтовата линия, Русия стартира широкомащабни офанзиви на разнообразни сектори от разтегнатата източна фронтова линия на страната, в това число Авдиевка.

„ Врагът ускорява локализираните офанзиви в нашия бранш “, сподели украински офицер, позициониран в Донецка област, пред The ​​Washington Times при започване на този месец. „ На някои места те съумяват, само че като цяло търпят загуби и отстъпват.

Само на 8 благи от окупирания от Русия град Донецк, Авдиевка стоеше на фронтовата линия на войната още от освобождението си от украинската войска през юли 2014 година, месеци след навлизането на съветските сили в Източна Украйна и завладяването на Крим.

Някогашната мирна Авдиевка и нейните петнажни жилищни здания се трансфораха в драматичен знак на спора, който разкъсваше източния район Донбас на Украйна в продължение на осем години. Когато съветските танкове минаха през украинската граница през февруари 2022 година, Авдиевка още веднъж беше в центъра на боевете.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР