Защитници на околната среда днес спечелиха съдебно дело за блокиране

...
Защитници на околната среда днес спечелиха съдебно дело за блокиране
Коментари Харесай

Съд блокира строежа на трета писта на Хийтроу

Защитници на околната среда през днешния ден завоюваха правосъдно дело за блокиране на проектите за създаване на трета писта на летище " Хийтроу ", осведоми Асошиейтед прес.

Решението може да попречи на разширението на авиовъзела с плана на стойност 14 милиарда бр. лири на фона на опасенията от климатичните промени, замърсяването и шума. Според съдиите при решението за разширението държавното управление не е взело поради отговорностите си по Парижкото съглашение за климата.

Летищните управляващи на " Хийтроу " оповестиха, че ще апелират пред Върховния съд и показаха убеденост в триумфа си.

Летището твърди, че третата писта му е нужна, с цел да отговори на повишеното търсене в авиотранспорта. Парламентът утвърди проекта през 2018 година, напомня Българска телеграфна агенция. Групи за отбрана на околната среда обаче се опълчиха с изказванието, че планът опонира на уговорките на Англия за битка с климатичните промени. Местни поданици се оплакват от шума, замърсяването и тапите.

От години се водят разногласия къде да се построи нова писта в Югоизточна Англия и бе основана самостоятелна комисия, която да оцени другите разновидности. Комисията поддържа " Хийтроу " през 2015 година, отхвърляйки проектите на летище " Гетуик ", което е ситуирано на към 50 км от централен Лондон, както и предлагането за изграждане на ново летище в естуара на река Темза.

Според министерството на превоза планът ще разреши годишно да се вършат 260 000 полета в допълнение и ще подтиква със 74 милиарда бр. лири (99 милиарда д.) английската стопанска система за интервал от 60 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР