Защитници на климата започнаха тридневен планински преход от община Ландкварт

...
Защитници на климата започнаха тридневен планински преход от община Ландкварт
Коментари Харесай

Активисти, облечени като коали, започнаха планински преход към Давос

Защитници на климата започнаха тридневен планински преход от община Ландкварт в източната част на Швейцария до ски курорта Давос, където идната седмица ще се организира Световният стопански конгрес, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Целта им е да привлекат вниманието на участниците в влиятелното събитие към стоплянето на климата на планетата.

Стотици деятели се събраха в центъра на Ландкварт, подготвени да се борят със студа по време на 40-километровия преход през планините.
Някои са облечени като цветя или коали - отпратка към горските пожари в Австралия, които унищожават местообитанията на животните.
Шведската активистка Грета Тунберг, която в петък се причисли към многохиляден митинг в Лозана, няма да може да се включи в похода, оповестиха уредниците.

Швейцарските управляващи утвърдиха първата част от маршрута на прехода - от Ландкварт до Клостерс, само че отхвърлиха молбата на деятелите да продължат по пътя до Давос от съображения за сигурност.

Организаторите обявиха, че са решени да продължат до Давос и ще поемат по по-малки туристически пътеки, за прекосяване по които нямат потребност от позволение. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР