Защитници на Десислава Иванчева искат оставки Оставките на зам.-главния прокурор

...
Защитници на Десислава Иванчева искат оставки Оставките на зам.-главния прокурор
Коментари Харесай

Защитници на Десислава Иванчева искат оставки

Защитници на Десислава Иванчева желаят оставки Оставките на зам.-главния прокурор Иван Гешев и шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев желаеха от организацията " Зелен Младост ". Защитниците на някогашния кмет Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова за следващ път остро разкритикуваха дейностите на прокуратурата в шумния развой и подчертаха, че досега не са показани никакви действителни доказателства, които да уличават двете дами в корупция.

 
Точно 8 месеца откакто от прокуратурата се похвалиха с следствието за корупция в община " Младост " неправителствената организация, която пази Десислава Иванчева и Биляна Петрова, изиска оставки.
 
 БГНЕС, списък

" Ние, жителите в отбрана на Иванчев и Петрова, Сдружение " Зелен Младост ", желаеме неотложно лицата Иван Гешев и Пламен Георгиев да подадат оставки. Ако не го създадат да бъдат отстранени по съответния ред. Делото против Иванчева и Петрова, и така наречен медиатор Дюлгеров е знаково дело за цялата история на нашия преход ", съобщи Петър Кърджилов.-->
 

Според юриста на Десислава Иванчева Димитър Марковски представителите на държавното обвиняване по делото показват свръхамбиция.
 
" Виждам някаква свръхсамбиция в това дело, която излиза отвън рамките на едно обикновено и професионално държание от страна на прокуратурата. Няма по какъв начин някой да излезе и аргументирано да твърди, че на тези дами е обезпечен един обективен и почтен досъдебен развой ", разяснява Марковски.
 
 БГНЕС, списък

Според юрист Ирен Савова, която пази Биляна Петрова, следствието против двете дами се води с голям напън върху тях. " Такава свирепост и нечовечност към две дами, за които съдът не се е произнесъл, че са отговорни, е много страховито за една правова страна, каквато желаеме всички да имаме ", изясни бранителят.
 

В сряда Специализираният углавен съд ще разгласи решението си по следващото искане Иванчева и Петрова да излязат от ареста.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР