Защитникът Зоран Гаич се оказа едно от най-стойностните попълнения на

...
Защитникът Зоран Гаич се оказа едно от най-стойностните попълнения на
Коментари Харесай

В Арда искат да са новият Лудогорец

Защитникът Зоран Гаич се оказа едно от най-стойностните попълнения на Арда (Кърджали). 29-годишният ляв бек, роден в Белград, е закрепостен титуляр и взе присъединяване във всички 12 мача на отбора в efbet Лига от началото на сезона. Сърбинът има сериозен опит в Чехия, където прекара общо 4 сезона с екипите на Бохемианс (Прага) и Злин. С втория отбор даже игра в евротурнирите. В изявление за локално издание той направи паралел сред българското и чешкото състезание, а също така показа какво са упоритостите му с Арда.

“Засега съм доста благополучен. Страшно ми подхожда организацията в клуба и това, че управлението си е сложило съществени цели. Арда е нов клуб, който за две години измина пътя от трета до първа дивизия, само че упоритостите са огромни. Ще забележим дали ще успеем да ги осъществяваме. Конкуренцията в България не е дребна. Има мощни тимове и много забавни футболисти. Ето, Лудогорец вкара пет гола на ЦСКА (Москва), а Локомотив (Пловдив) отстрани Спартак (Търнава). ЦСКА-София и Левски също не са неприятни тимове. Разбира се, темпото на игра е малко по-ниско, в сравнение с в Чехия. Но пък по този начин футболистите имат повече време да вземат решение и да влязат в композиция със собствен съотборник”, споделя Гаич.

“В България има огромен интерес към футбола. Всеки мач се излъчва по малкия екран, канят се анализатори и гледаемостта е сериозна. На стадионите обаче идват по-малко хора спрямо Чехия. Самите уреди са по-лоши. Само Лудогорец има съвременна база. Повечето от останалите игрища са огромни, само че остарели. Ние още играем в Пловдив, до момента в който се конфигурира осветяване на стадиона ни в Кърджали. На първия ни домашен мач пристигнаха 8000 души. През пролетта ще ни гостуват водещите тимове и тогава се чака още повече аудитория, може би към 11 000. Ще има и последователи от Турция, а знаете какви фанатици са турските фенове”, продължи сърбинът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР