Защитникът на Ювентус Матайс де Лихт разказа колко е доволен

...
Защитникът на Ювентус Матайс де Лихт разказа колко е доволен
Коментари Харесай

Де Лихт посочи кои двама играчи на Ювентус го удивили

Защитникът на Ювентус Матайс де Лихт описа какъв брой е удовлетворен от престоя си в клуба и работата на наставника Маурицио Сари, като също по този начин разкри кои двама негови съотборници са му създали най-хубаво усещане.

“Първото ми чувство беше на наслада - Ювентус ме купи, един от най-големите клубове в света. В съпоставяне с живота в Аякс всичко беше друго. Нека кажем, че първата огромна разлика, която ме удиви, беше интернационалният статут на клуба. Също по този начин и посрещането, което ми устроиха новите ми съотборници, които са извънреден колектив от момчета. Всички те бяха в действителност благи към мен и доста услужливи. Веднага ме накараха да се усещам като част от фамилията. Много съм благополучен в Ювентус. По време на този интервал без футбол разбрах, че някой си е измислил няколко неща за мен. Наистина съм щастлив да бъда тук и да упражнявам всеки ден с невероятни играчи. Имам желанието да се усъвършенствам всеки ден, тъй че, да, благополучен съм.
De Ligt: "...one is Dybala, who has a truly amazing technique. The other, and perhaps it might sound strange to someone, is Rodrigo Bentancur, a player with truly amazing technical qualities. I think he is quite underestimated, he is a great player with a great future ahead. " pic.twitter.com/ZuvI57erQb
— Juventus News - Juvefc.com (@juvefcdotcom) June 6, 2020 За да бъда почтен, цялостното равнище на състава е много високо. Разбира се, че го има Кристиано Роналдо, само че няма да го посочвам, тъй като всеки знае кой е той и на какво е кадърен. Затова ще кажа кои други двама играчи също ме удивиха. Единият е Пауло Дибала, който има в действителност зашеметяваща техника. Другият, може и да прозвучи необичайно за някои хора, е Родриго Бентанкур - състезател с в действителност невероятна техническа дарба. Бих споделил, че той е доста подценен. Той е страховит футболист с огромно бъдеще пред себе си.

Сари? Той е стратег. Много е деликатен към този аспект на играта и има извънредно прецизна концепция за футбола. Той желае да построява играта откъм гърба и да практикува техничен футбол, почти като този, към който бях привикнал в Аякс. На процедура може да се каже, че той значително е нидерландец, макар че италианският му дух си остава мощен. Или пък, че той е италианският отговор на тоталния футбол”, разяснява Де Лихт пред “Тутоспорт”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР