Защитникът на Сасуоло Франческо Ачерби в момента води преговори с

...
Защитникът на Сасуоло Франческо Ачерби в момента води преговори с
Коментари Харесай

Лацио се насочва към преборил рака защитник

Защитникът на Сасуоло Франческо Ачерби сега води договаряния с Лацио за летен трансфер, пишат медиите в Италия.

30-годишният състезател, който не толкоз от дълго време се пребори с рак на тестисите, показва най-силната форма в своята кариера. През отминалия сезоон 2017/2018 той игра във всичките 38 турнирни мача за Сасуоло.

„ Кориере дело спорт” твърди, че ползата на Лацио е подбуден от експлицитното предпочитание на треньора Симоне Индзаги да вземе умел централен бранител за идната акция. Както е известно, Стефан де Фрай напуща „ Олимпико” със свободен трансфер и това отваря сериозна дупка в отбранителния вал.

Ето'о пред сензационно завръщане в Серия А

Твърди се, че Лацио към този момент е отправил съответна оферта за Ачерби и тя е в размер на 7 милиона евро. На този стадий Сасуоло упорства да получи 10 милиона от общоевропейската валута. Със сигурност договарянията ще продължат и през идната седмица, като „ неровердите” могат да се опрат на обстоятелството, че договорът на Ачерби с тях изтича чак през юни 2022 година.

Футболистът играе в Сасуоло от юли 2013 година, като един от първите медицински проби по време на предсезонната подготовка води до обезпокоително изобретение – че играчът има израстък в тестисите. Ачерби мигновено се оперира в Милано, а по-късно продължава да тренира обикновено с новите си съотборници. През сезон 2013/2014 той записва 13 мача, преди да се провали на допинг тест на 1 декември 2013-а. Тогава Ачерби изрично настоя, че не е употребявал съзнателно неразрешени стимуланти, а позитивната проба се дължи на едно от предписаните медикаменти, които взема след интервенцията.

Лацио още веднъж се огледа в бранител на Лудогорец

Ситуацията предизвика нова серия от прегледи, която разкрива, че туморът се е завърнал и в действителност играчът е диагностициран с рак на тестисите. При това състояние той към този момент се подлага на химиотерапия и макар този факт продължава да взе участие в по-голямата част от тренировките на отбора. На 15 март 2014-а Ачерби зарадва почитателите на Сасуоло с новината, че животът му към този момент е вън от заплаха.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР