Защитникът на Лудогорец Жан Карничник бе с националния отбор на

...
Защитникът на Лудогорец Жан Карничник бе с националния отбор на
Коментари Харесай

Карничник каза защо е избрал Лудогорец

Защитникът на Лудогорец Жан Карничник бе с националния тим на Словения в Катар, като единствено преди дни неговата татковина направи 1:1 с Хърватия, а той бе титуляр. Карничник даде изявление за Demokracija.si, в което приказва както за националния отбор, по този начин и за престоя си в България.

" Една от аргументите да избера Лудогорец беше, че треньорът на този тим е Анте Шимунджа. Той ме познава доста добре и знае по какъв начин да извлече най-хубавото от мен. Но също по този начин знаех, че това е огромен клуб, който е десеткратен първенец на България и всяка година играе в евротурнирите ", сподели Карничник.

" Шимунджа е страховит човек и треньор. Ще кажа, че връзката ни се разраства от година на година, той в действителност извади най-хубавото от мен. Шимунджа несъмнено е значим човек в моята кариера ", продължи бранителят.
 Нападател разтрогна с Лудогорец
Нападател разтрогна с Лудогорец

Брандао към този момент не е част от отбора

" Началото в Лудогорец беше в действителност ужасно. Отборът е доста добър, има отлични футболисти, тъй че конкуренцията в тима е доста огромна ", добави Карничник. Той се върна на триумфа на Мура над Тотнъм в Лигата на конференциите.

" Мисля, че това е най-голямата победа в кариерата ми. Първото полувреме мина съгласно желанията ни, играхме доста добре и отидохме на почивката с гол преимущество. След това беше мъчно, страдахме през цялото второ полувреме, само че напъните ни се отплатиха в последната секунда на мача, когато победихме Тотнъм с гол на Марош ", добави Карничник и приказва за конфликта си с Хари Кейн.

" Няма смисъл да хабим думи за Хари Кейн, тъй като всички знаем, че той е един от най-хубавите нападатели в света. Ако му оставите малко място, той ще се възползва от него и ще означи гол ", разяснява футболистът Лудогорец.

" Да играеш за националния тим е най-хубавото, което един състезател може да реализира в кариерата си. Изключително се за радвах на поканата на селекционера Кек, както и на опциите, които ми даде във всички мачове ", приключи Карничник.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР