Защитникът на Лудогорец Игор Пластун бе определен за най-добър футболист

...
Защитникът на Лудогорец Игор Пластун бе определен за най-добър футболист
Коментари Харесай

Игор Пластун е най-добрият футболист за сезона според InStat

Защитникът на Лудогорец Игор Пластун бе избран за най-хубав футболист в efbet Лига за сезон 2021/2022 съгласно InStat Index. 31-годишният украинец завоюва с минимална разлика от единствено една точка авторитетната ранглиста, която се провежда за четвърти следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.

Пластун натрупа InStat Index 241 и изпревари съотборника си Сисиньо, който остана на втора позиция с показател на ИнСтат 240. Третото място заеха двама играчи с идентичен показател на ИнСтат 237 - Бернард Текпетей от Лудогорец и Брадли Мазику от ЦСКА. Пети в подреждането за сезона в efbet Лига е Юрген Матай от ЦСКАс InStat показател 235.

Интересен е фактът, че Игор Пластун печели първото място в крайното класиране в efbet Лига, без да е ставал победител в някоя от месечните ранглисти на ИнСтат през сезона.

Шампионът Лудогорец бе безспорен хегемон и съгласно безпристрастната статистика, защото единствено един път в месечните ранглисти през сезона победител не бе състезател на " орлите ". Изключението бе за месец ноември 2021 година, когато за №1 бяха избрани съотборниците от ЦСКА-Брадли Мазику и Юрген Матай.

Припомняме, че за победител се афишира футболистът с най-голям InStat Index, който се дефинира посредством формула на основа дейностите на играча - голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.
 Ивайло Чочев няма да премине в Лудогорец и това лято
Ивайло Чочев няма да премине в Лудогорец и това лято

На два пъти националът беше доста покрай трансфер в Разград, само че управленията на двата клуба все не успяваха да се разберат
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР