Защитникът на Локомотив (Пд) Стивън Езе няма да пътува за

Защитникът на Локомотив (Пд) Стивън Езе няма да пътува за ...

"Локо" сезира УЕФА за забавена френска виза на Езе.


Защитникът на "Локомотив" (Пд) Стивън Езе няма да пътува за Франция за реванша срещу "Страсбург" от III кръг на квалификациите в Лига Европа. Причината е забавена виза на нигериеца, за което собственикът на пловдивчани Христо Крушарски заподозря намеса на съперника и вчера протестира лично пред френското посолство в София.

"Обясниха ни, че това било процедура - заяви босът след разговор със служители в мисията. - Според мен "Страсбург" е замесен. Това не може да се случи без тяхна намеса. Написаха куп жалби. Сезирали сме УЕФА, ФИФА, Министерския съвет и Президентството. Всички наши институции се намесиха. От УЕФА и ФИФА не съм сигурен. Вече всичко е свършило. Да чакаме мача и да се надяваме на успех. Има Господ и гледа. Мисля, че ще има нов български шамар във Франция. Важното е да ги бием. Дали ще се класираме не е важно."

Същевременно от УЕФА наложиха санкция на "Локо" (Пд) заради проява на расизъм от страна на феновете по време на първия мач със "Страсбург" (0:1) миналата седмица. За следващия домакински мач в евротурнирите сектор В на стадиона в пловдивския парк Лаута ще бъде затворен за публика и ще бъде покрит с банер с надпис #EqualGame и логото на УЕФА.

Източник: segabg.com