Защитникът на Ливърпул Вирджил ван Дайк призна, че е рискувал

...
Защитникът на Ливърпул Вирджил ван Дайк призна, че е рискувал
Коментари Харесай

Ван Дайк: Играх прекалено много мачове

Защитникът на Ливърпул Вирджил ван Дайк призна, че е рискувал формата си и физическото си положение, защото е играл прекомерно доста и е трябвало да си даде отмора предходната есен. Националът на Нидерландия през вчерашния ден се разписа при успеха на мърсисайдци над Уулвърхамптън. Бранителят играе все по-стабилно след завръщането си на терена след 6-седмично неявяване заради контузия.

Ван Дайк игра в 51 от 63-те мача на Ливърпул предишния сезон. След като се върна на терена през август 2021 след тежка травма в коляното, единствено 15 футболисти в топ 5 шампионатите на Европа са играли повече от него.

“След завръщането ми на терена след травмата в коляното, играх във всички мачове от Висшата лига. Мисля, че всеки желае да бъде на терена. За това работя. Когато пристигна ден за мач, желая да играя и ще направя всичко допустимо да играя. Изиграх прекомерно доста мачове и това ме застигна. Преди Световното състезание можеше да си помисля: “Нека умря малко, с цел да съм подготвен ”. Но не го направих, тъй като желая да играя и да съм значим за този клуб, тъй като го обичам ”, показа Ван Дайк.

“Това се отрази на тялото ми, не съм робот. Отидох на Световното, играх, по-късно една седмица не върших нищо и се завърнах, а това евентуално не беше вярното решение ”, добави бранителят, който игра по 90 минути във всичките пет мача на “оранжевите ” в Катар. Той разяснява и последната си травма: “Тези шест седмици бяха добра опция, с цел да обмисля нещата. Освен това разреши на коляното ми да се усъвършенства и да съм подготвен за остатъка от сезона. Беше мъчно да виждам в профил, тъй като желая да оказвам помощ на тима.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР