Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон спечели приза за Футболист №1

...
Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон спечели приза за Футболист №1
Коментари Харесай

Ас на Левски е Футболист №1 на септември

Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон завоюва наградата за Футболист №1 в efbet Лига за септември съгласно инстат Index. 29-годишният исландец натрупа показател 314. Това е първо сходно отличие за бранителя, който скоро се завърна в игра след 9-месечно лечение на травма. За първи път от основаването на класацията първите две места в нея заемат централни бранители. Втори е бранителят на Локо Пд Дейвид Малембана. Националът на Мозамбик събра 294 т. и изпревари с 1 т. нападателя на Левски Станислав Иванов. И тримата призьори попадат за първи път в класацията.

Победителят се дефинира посредством формула на основа дейностите на футболиста - голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.

Този сезон оценката взеха още Иван Горанов (Левски) и Евандро (ЦСКА-Сф). Класацията се прави за втори следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР