Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон даде обширно интервю пред Тема

...
Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон даде обширно интервю пред Тема
Коментари Харесай

Холмар Ейолфсон: Левски е нов за мен, всичко в клуба се прави за добро

Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон даде обстойно изявление пред " Тема спорт ". Исландецът приказва за възобновяване си след тежката травма, както и протичащото се на " Герена " сега.

Холмар, най-сетне направи завръщането си на терена. Олекна ли ти?

- Да, беше необикновено. Бе доста прочувствено за мен да видя посрещането на публиката - беше затрогващо, стопли ми се сърцето. Късметлия съм, че от самото начало почитателите бяха търпеливи и разбираха обстановката. Същото бе и с хората в клуба. Благодарен съм им за това. Щастлив съм да бъда още веднъж на терена. Нямам самообладание да дойдат идващите мачове, а аз да играя повече.

10 месеца - съвсем толкоз време отсъстваше. Какво ти минаваше през главата в този интервал, сложни времена ли бяха?

- Да, несъмнено бяха сложни, а аз прекосих през няколко стадия. Първият бе моментът на травмата и дните до интервенцията - изпитваш болки, не можеш да вървиш. След това пристигна интервенцията. Аз бях самичък в Барселона, нямаше какво да върша, фамилията ми бе надалеч. През първия месец след интервенцията ми бе доста мъчно. После се прибрах в Исландия. Имах направена стратегия, през която да мина, към този момент идваше по-лесното. Започнах да работя доста. По пет-шест часа дневно упражнявах, с цел да стартира да си връщам силата в крайници. Така минаха идващите два месеца - не бих споделил, че бяха леки, само че по-скоро бяха рутинни. Всеки ден бе едно и също. Различното бе напредъкът. Когато започнеш да чувстваш подобен, си същински благополучен, ставаш отново положителен. Taкa пристигнаха май и юни -време, в което в действителност се почувствах добре. Тогава към този момент започнах същински тренировки. А най-трудното като че ли бе през юли - към този момент бях стартирал подготовка с тима, готвех се наедно със съотборниците си. Но се появиха проблеми с пателата (б.а. - сухожилие) ми - по-късно разбрах, че това е нещо всекидневно за сходни контузии. Тогава не ми бе елементарно - желае ти се да си на игрището, само че ти споделят, че би трябвало да чакаш най-малко още месец. Мога да кажа, че тъкмо в този миг ми бе най-тежко - хем си съвсем подготвен, хем изпитваш болки и не би трябвало да рискуваш.
 Снимка 440024
Източник:

Имаше ли психическа спирачка за завръщането ти?

- Трудно е да се каже. Чувството през първите няколко месеца след травмата е извънредно. Защото се чувстваш по този начин, както кракът ти. Казваш си: " Та аз едвам вървя, по какъв начин ще съм кадърен да играя отново ". Тези мисли не минават елементарно. Тръгват си с течение на процеса. Колкото повече оздравяваш, толкоз по-силен и по-важното - по-уверен, се чувстваш. Сега, когато съм на терена, не мисля за травмата. Естествено, тормозя се още веднъж да не получа такава, само че не и когато съм на игрището - не се спестявам, не заобикалям единоборствата. Но е истина, че в главата ти има психическа борба първоначално. Сега съм наред и подготвен за футболни борби.

Представям си по какъв начин дъщеричката ти тича към теб, а в действителност не можеш да я хванеш...

- (Смее се.) Така е. Имаше интервал, в който тичаше по-бързо от мен...

Как намираш новия Левски?

- Наистина е нов за мен, само че мисля, че всичко е за положително. Сменена е огромна част от личния състав, даже съблекалните са нови. Всичко е малко по-различно. Но не съм аз индивидът, който ще приказва за политиката на клуба. Предпочитам да заставам настрани от тези неща. Мястото на играча е на терена. Той би трябвало да се концентрира върху това да си прави работата и да бъде добър в мачовете. Но от това, което виждам, че се случва - всичко е за по-доброто бъдеще.
 Левски без Станислав Костов против ЦСКА
Левски без голмайстора си против ЦСКА

Станислав Костов няма да се възвърне за конфликта

С прибирането си от Исландия завари освен нов треньорски екип, който по-късно се смени, само че и нови шефове...

- Така е. Заварих нов клуб, срещнах се с много хора. Но в този момент към този момент всичко е добре, а и ще става още по-добре.

В отбраната на Левски сте исландец, грък - Янис Каргас, и португалец - Нуно Рейш. Как се разбирате?

- Не забравяйте, че и Деян Иванов е с нас. Общуваме на британски. Комуникацията ни е на положително равнище. По-важното е, че има конкуренция сред нас, а това е здравословен развой. Ще ви кажа, че сме положителни другари и се провокираме, бутаме се напред един различен. Това е най-важното за един тим - да има конкурентна среда, в която хората да израстват, водени от желанието си за игра. Колкото до общуването - българският ми не е задоволително мощен, с цел да проведа дълъг диалог на него.

Игра малко и против Локомотив (Пловдив).

- Наистина те са добър отбор, само че той бе подобен и предишния сезон. Помните, че ни победиха предишния сезон на " Лаута " - паднахме с 0:1 и това беше първата ни загуба тогава.

Как ти се коства конкуренцията - ЦСКА, Лудогорец, Берое?

- За да съм изцяло почтен -гледал съм в елементи единствено Берое. В момента са доста положителни. Това е зрял отбор с опитни футболисти, които знаят какво е належащо, с цел да стигнат до добър резултат. Ще бъдат мощни този сезон. Разбира се, същото се отнася за Лудогорец и ЦСКА - разногласието за купата е постоянно с тях. Ще забележим какво ще се случи на 1 септември (б.р. -мачът с ЦСКА е на 1 септември).
 Снимка 438028
Източник:

Голяма част от кариерата на треньора Петър Хубчев мина в Германия, а ти също имаш опит като състезател в тази страна - бил си в Бохум. Намираш ли прилики в подготовката и тактиката с тези при немците?

- Да. От това, което виждам, той има немски нрав. Това е доста добре. При такива хора има доста дисциплинираност, нравственос на работа. Трябва да си подготвен да дадеш всичко от себе си на тренировки и мачове. Необходимо е да си съсредоточен върху това, което би трябвало да свършиш. Според мен той е тъкмо това, от което имахме нужна. Той е човек, който държи крепко тима си. Харесва ми това, което прави.

Какво може да реализира Левски в края на сезона?

- Винаги се целим в купата - ще продължим да го вършим, макар че последните години са сложни за Левски. Длъжни сме да си слагаме тези задания и да ги гоним до дъно. Но още е доста рано през сезона, даже тимовете не са изцяло оком-плектовани. Нещата могат да се сменят бързо. Ще забележим какво ще се случи до края на шампионата.

Феновете желаят да те видят в игра против ЦСКА, допустимо ли е?

- Чувствам се добре, само че до срещата има още време. Бих могъл да играя, само че първо би трябвало да попадна в групата за мача. Всичко зависи от треньора.

Знаеш, че за почитателите това е освен това от мач...

- Така е, към този момент го изпитах на гърба си. Преди мача ми споделиха, че този мачозначава доста. Казах им: " Разбира се, играл съм на места срещи, които са значими за последователите ". Това тук обаче е нещо друго. Удивително е! Може ли да се не помнят полуфиналите с ЦСКА за купата, когато ги победихме -страст на терена и по трибуните. Това са водещите мачове. Атмосферата в тях - по тази причина се играе футбол и по тази причина момчетата мечтаят да станат играчи.
 Хубчев прави единствено една смяна в състава на Левски за дербито с ЦСКА?
Хубчев прави единствено една смяна в състава на Левски за дербито с ЦСКА?

Специалистът ще заложи на Хали Тиам като титуляр

Какво намираш за необичайно в България?

- Азбуката (смее се). Точно тя е повода още да не съм научил добре български, тъй като аз желая да се науча да го чета и пиша, а освен да го приказвам. Трудно е, когато буквите са много по-различни от тези, които познаваш. Но също така -нищо не ми се коства необичайно. Напротив - тук ми харесва, на фамилията ми също. Дъщеричката ми върви на детска градина, брачната половинка ми обича града. Винаги има какво да вършим. През лятото просто се разхождаме, с цел да се насладим на хубавото време.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР