Защитникът на Левски – Холмар Ейолфсон успя да си спечели

...
Защитникът на Левски – Холмар Ейолфсон успя да си спечели
Коментари Харесай

ФИФА плаща на Левски за Ейолфсон! “Сините” прибират по 8000 хиляди долара на ден докато тече Мондиала

Защитникът на Левски – Холмар Ейолфсон съумя да си завоюва място в състава на Исландия и доста скоро отпътува за Русия, където на 14 юни започва Световното състезание.

Заради уговорката на играчите международната футболна централа има стратегия, с която се заплащат компенсации на клубните тимове. Всеки отбор получава пари от ФИФА за прекаран ден на шампионата от собствен футболист. Това значи, че “сините” ще прибират по 8530 $ дневно, а платежният интервал стартира да тече на 1 юни – две седмици преди дуела на откриването сред Русия и Саудитска Арабия, и стопира след деня, в който даденият тим е отстранен.

Това значи, че в най-лошия случай Исландия може да отпадне на 26 юни, когато е последният дуел на отбора в груповата фаза на шампионата, а генерираната сума ще е 221 780 $. От ФИФА прецизират, че парите са брутни и могат да бъдат обложени с налози и удръжки. С получените средства Левски ще заплати част от трансферната сума за Ейолфсон.

Снощи викингите играха контрола против Норвегия, а на 7 юни /четвъртък/, им следва спаринг с Гана. Тимът стартира присъединяване си на Мондиала на 16 юни /събота/ против Аржентина, а по-късно се изправят против Нигерия /22 юни/ и Хърватия /26 юни/.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР