Защитникът на Хайдук (Сплит) Кристиан Димитров се превърна в герой

...
Защитникът на Хайдук (Сплит) Кристиан Димитров се превърна в герой
Коментари Харесай

Кристиан Димитров герой за Хайдук в луд мач с отбора на Боби Цонев

Защитникът на Хайдук (Сплит) Кристиан Димитров се трансформира в воин за своя отбор в дуела с Интер (Запрешич) от 27-ия кръг на шампионата на Хърватия. Българинът се появи като промяна в 81-ата минута и означи победния гол в срещата в 7-ата минута на добавеното време. Участие в мача взе и Борислав Цонев, който пък влезе като запаса за гостите в 63-ата минута.

Срещата бе същински трилър. Интер пръв поведе в резултата в 37-ата минута с попадение на Иван Мамут от фаул след груба неточност на вратаря.

Втората част обаче Хайдук ускори натиска и в 57-ата минута си завоюва дузпа, а Никола Солдо бе изпъден с пряк червен картон. Мийо Чаткаш означи от бялата точка и възвърне равенството.

Истинската драма обаче настъпи в 9-минутното добавено време на срещата. Домакините обсадиха вратата на противника и след дълготрайно разиграване топката бе центрирана към Димитров, който се извиси и с глава прониза вратата за 2:1 в 97-ата минута.

Така Хайдук записа скъпа победа, с която си върна второто място в класирането с 48 точки. За Интер пък това бе тежка загуба, като тимът остава на дъното на таблицата със 17 точки. Водач е Динамо (Загреб) с 65 точки.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР