Защитникът на ФК Спартак 1919 - Петър Господинов е поканен

...
Защитникът на ФК Спартак 1919 - Петър Господинов е поканен
Коментари Харесай

Играч на ФК Спартак 1919 за втори път с покана от елитен италиански клуб

Защитникът на ФК " Спартак 1919 " - Петър Господинов е поканен още веднъж от СПАЛ! Бранителят, роден през 2005г. изкара едноседмичен престой в италианският клуб през септември. Добрите му изяви тогава, накараха италанците да усилят интереса си към него и в края на месец октомври, той бе поканен още веднъж.

Петър ще отлети късно довечера към Италия и ще остане там до другата събота.

Заедно към поканата на Петър Господинов, бе изпратена такава и към шефа на школата на ФК " Спартак 1919 " - Радостин Александров. Наставникът на Петър ще пътува по-късно, с цел да се обсъдят евентуални взаимоотношения сред двата клуба отсега нататък.

Интерес към Петър Господинов има и от други клубове в чужбина, само че самият той при започване на септември, избра точно СПАЛ поради отношението, което получи от страна на италианците.

" Много съм благополучен, че ще имам опция още веднъж да пътувам. Първият път ми хареса доста и считам, че се показах добре. Сега съм сигурен, че съм научил повече от престоя си в Плевен и съм по-добре квалифициран от преди. Искам да благодаря на Спартак 1919, че ми дава опцията да отида безпроблемно в Италия и че спомага за това да се случи. В последните няколко месеца развих доста техниката си и най-много разбирането за играта " - споделя Петър Господинов, който направи чудесно показване и на последният проекто-национал във Варна, когато също се отличи с израстването и отиграванията си по време на лагера.

" Петър е извънреден експерт. Той попива всичко, което ние имаме като условие. Има доста още накъде да се учи и развива, само че той е едвам на 14 години. Има чудесно отношение към всичко - подготвителния развой, съотборниците си, възобновяване, учебното заведение и сполучливо се оправя с всички сложени към него задания.

За месеците които е тук в действителност израстна доста. Той пристигна при нас, мечтан от доста други клубове, само че избра да продължи развиването си тук, за което се радваме. Вярвам, че и той е благополучен с избора си. Атмосферата и колектива тук му помогнаха да надгради още повече уменията си и да почувства още по-голямо наслаждение от играта, а интензивните тренировки и теоретичната част, спомогнаха да развие още повече качествата си.

Неприятно е, че при започване на сезона пропусна два мача от Елитната до 15 година - в този момент ще пропусне мачовете с Ботев (Пловдив), както и реванша за Купата на БФС с Лудогорец, само че има по-важни неща от тези мачове. Развитието на всеки един състезател стои по-напред от отборните достижения и титли. А една такава опция сигурно ще способства за развиването на Петър.

Пожелаваме му триумф и сме сигурни в неговите качества. Както и да протече престоя му, опита от сходно пътешестване сигурно ще го обогати " - разяснява Радостин Александров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР