Защитникът на Берое Сиам Бен Юсеф е един от футболистите

...
Защитникът на Берое Сиам Бен Юсеф е един от футболистите
Коментари Харесай

Бен Юсеф: В България е по-трудно, отколкото на Мондиал, Берое иска да остана

Защитникът на Берое Сиам Бен Юсеф е един от футболистите с най-впечатляваща визитка в efbet Лига. 33-годишният тунизиец пристигна в Стара Загора през зимата, а преди този момент е играл за ЧФР Клуж, Астра Гюргево, Каен, Касъмпаша, Денизлиспор, както и в гранда Есперанс в родината си. Той има 48 мача и 2 гола за националния тим на Тунис. С „ Орлите от Картаген” игра на Мондиал 2018.

Бен Юсеф приказва пред Gong.bg за идния бараж за Лига на конференциите с Ботев Пловдив, Берое, бъдещето си, както и за равнището на българския футбол.

„ За нас е доста добре, че успяхме да се класираме за баража за Лига на конференциите. В един мач всичко се случва. Всичко е 50/50. Ще се подготвим добре за срещата и ще сме подготвени за Ботев Пловдив. Мога да подсигурявам, че ще дадем максимума от себе си. Ботев е добър тим, приключиха трети в шампионата, ще имат и домакинско преимущество. Всичко обаче зависи от нас”, стартира Бен Юсеф.

„ Берое има капацитет да израства като клуб. Може да бъде и на по-добро място в класирането и да желае от ден на ден и повече. Не знам тъкмо какво се случва в клуба сега. Има доста неясноти, само че сигурно едно класиране за евротурнирите може да помогне на нас и на клуба. И както към този момент споделих, ще дадем максимума това да се случи”.

„ Мисля, че идването ми в Стара Загора оказа помощ както на Берое, по този начин и на мен. И двете страни спечелихме. Помогнах на тима с каквото мога, с представянето и опита си, а те ми помогнаха да се върна във футбола. Не бях играл половин година, а в този момент още веднъж съм в добра форма”.

„ Наистина беше мъчно в плейофите. Играхме с дребна група от футболисти, само че всички дадохме максимума от себе си. Допуснахме едвам една загуба, в последния мач, само че за благополучие не се оказа съдбовна. Гордея се със своите съотборници. Не беше елементарно, само че нищо в живота не е елементарно. Продължаваме да работим и да гледаме напред, защото тези мачове към този момент са зад тила ни”, продължи тунизиецът.

„ Моят контракт е до края на сезона. Вече приказвах с треньора и с управлението на клуба. Те желаят да остана. Ще е мъчно да се случи, само че знае ли човек…. Ще бъда изцяло съсредоточен в последния ни мач”.

„ Играл съм в Турция, Румъния и на Мондиал, само че в България не е елементарно. Понякога е по-лесно на Световно състезание, в сравнение с мач в България. Условията не са по никакъв начин лесни с тази студена зима. Освен това множеството терени не са по никакъв начин положителни и се получава повече борба, в сравнение с бърз и пряк футбол. Футболът е съвсем еднакъв на всички места, само че изискванията го променят”, разяснява Бен Юсеф.

Защитникът приказва и за националния тим на Тунис, който се класиране за Мондиал 2022. „ Мисля, имам още с какво да оказа помощ на Тунис. Чувствам, че мога да се оправя. Мога да съм потребен с моя нрав и опит, както на терена, по този начин и отвън него. Ще е наслаждение и чест, в случай че съставлявам още веднъж страната си на Световно състезание. Работя всеки ден по тази причина и ще забележим. Имам отлични мемоари от националния тим, не постоянно е било елементарно, само че вардя единствено положителното. Желая всичко най-хубаво на националния тим на Тунис в бъдеще”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР