Защитникът на Берое Павел Виданов даде обширно интервю пред официалния

...
Защитникът на Берое Павел Виданов даде обширно интервю пред официалния
Коментари Харесай

Павел Виданов: Заслужено равенство

Защитникът на Берое Павел Виданов даде обстойно изявление пред формалния уебсайт на клуба след нулевото тъждество с Левски в Стара Загора. Бранителят остана удовлетворен от показаното и и показа, че хиксът е бил най-справедливия резултат в мача.

Ето какво показа още опитният Виданов:

– Мнението ти за мача?

– Добър дуел за стандартите на българския футбол. И двата тима се пробваха да завоюват дуела, и двата тима имаха своите положения – ние нашите, те техните. През първото полувреме и двата тима не бяхме толкоз дейни и не толкоз искащи да сътворяваме положения, макар че ние създадохме нашите положения и може би трябваше да вкараме едно от тях. Но предвид на мача и двата тима справедливо си поделят по една точка. Поздравявам нашият тим, че се старахме и играхме. Всеки един мач би трябвало да демонстрираме това предпочитание и да подобряваме още повече нещата, с цел да може да играем още по-добър футбол. Това е нашата концепция, това желаеме.

– Как се чувстваш с Иван Иванов, изиграхте цялостни 90 минути в центъра на защитата?

– С него се познаваме от деца, в ЦСКА сме играли може би от 14 годишна възраст. Годините ни разделиха след мъжкия тим на ЦСКА, кой по чужбина, кой напред-назад. Мисля се видя, че без да сме играли 7-8 години дружно си паснахме и няма проблеми, най-малко по този начин си мисля, че изглеждаше през днешния ден.

– До къде може да стигне „ Берое “ през този сезон?

– Нашите упоритости и цели са огромни. Искаме да надграждаме, желаеме да развиваме тима, желаеме да развиваме всеки един персонално и поотделно и по този метод да изградим по-добър тим. Целите са ни високи и желаеме да взимаме максимума от всеки един мач, колкото и клиширано да звучи. Целта е всеки един мач да играем по-добре. Това, което желае от нас треньорът да го изпълняваме по най-хубавия метод, да се раздаваме, да вършим добър колектив и да сме конкурентноспособни на огромните тимове, имам поради ЦСКА-София, „ Левски “, „ Лудогорец “. На тези, които в България са одобрени и с годините постоянно са били любимци. Ако желаеме да бъдем добър тим би трябвало да играем и побеждаваме тези тимове. Или най-малко да играем като еднакъв с еднакъв с тях, веднъж може да загубиш, веднъж може да спечелиш.

– Запазва се наклонността през този сезон „ Берое “ да печели повече точки като посетител. Сега следва тежък мач с „ Лудогорец “…

– Мисля, че този сезон взехме много точки на открито. „ Лудогорец “ няма какво да ги разясняваме, знаете за какъв тим става въпрос. Ще се опитаме да играем по най-хубавия метод, който сметне треньорът и ще използваме нашите мощни страни и техните слаби надлежно т.к. всеки един тим има такива, с цел да може да спечелим и да се поздравим с триумф. Ние отиваме да играем и да спечелим, не отиваме като обречени и от сорта това е „ Лудогорец “ и край. Ние сме „ Берое “ и отиваме да играем по метод, който прилича на нашият тим. „ Берое “ е 100 годишен клуб с обичаи. Мисля, че демонстрираме едно израстване през последните 3 месеца откогато сме дружно. Ще се стараем още да подобряваме играта и да печелим даже против „ Лудогорец “. Защо не? Видяхме, че не са непобедими и те губят точки. Мисля, че с „ Пирин “ изгубиха точки. Не мисля, че сега са този „ Лудогорец “ от преди 1-2 години, когато беше изцяло ненадиграваем тим в нашето състезание. Сега имаме нашите шансове и би трябвало да си ги използваме.

– Това, че „ Лудогорец “ през седмицата има мач в Лига Европа ще ви помогне ли по някакъв метод?

– В България сме привикнали да споделяме, че тимовете не са подготвени да играят през 3-4 дни мачове и в подобен сбит цикъл, само че през годините „ Лудогорец “ натрупа този опит. Имат опитни футболист и добра пейка, която може да размени в случай че има изморени или контузени. Може да има някаква отмалялост, само че те са догонващи в шампионата и ще желаят да завоюват. Ние би трябвало да се борим за нашето и също да печелим мачове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР