Защитникът на Барселона Томас Вермален не познава вкуса на загубата

...
Защитникът на Барселона Томас Вермален не познава вкуса на загубата
Коментари Харесай

Томас Вермален без загуба в Ла Лига

Защитникът на Барселона Томас Вермален не познава усета на загубата в Ла Лига, откогато мина на „ Камп Ноу “ през лятото на 2014 година. Белгийският футболист е изиграл единствено 16 мача от този момент в Примера дивисион, в които каталунците са постигнали 13 победи и 3 равенства. В тези дуели Барселона е позволил единствено един гол в своята врата.

Вермален стартира сезон 2017/18 като четвърти бранител в състава на Ернесто Валверде, само че се трансформира във значима част от тима на Барселона след травмите на Хавиер Масчерано и Самюел Умтити. Белгиецът се трансформира в неизменим титуляр, откакто при започване на акцията даже не попадаше в групата на тима.

Вермален дебютира за Барселона при равенството 2:2 против Депортиво Ла Коруня в края на сезон 2014/15. Той стартира като титуляр, само че получи травма и бе заменен в 62-та минута, а до момента в който бе на терена, каталунците по този начин и не позволиха гол във вратата си.

През 2015/16 Вермален още веднъж бе спохождан от доста травми и взе присъединяване единствено в 10 мача, в които Барселона победи, а тимът позволи единствено един гол при успеха с 2:1 като посетител на Малага на 23 януари 2016 година.

През предишния сезон Вермален игра като преотстъпен в Рома, а през сегашния сезон бе в ролята на четвърти бранител за Валверде до травмите на Масчерано и Умтити.

Вермален игра в последните пет мача от Ла Лига, а в тях Барселона записа три победи против Виляреал, Депортиво Ла Коруня и Реал Мадрид, както и две равенства против Валенсия и Селта.

Томас Вермален има общо 29 мача с екипа на Барселона във всички шампионати, като статистиката демонстрира, че в тях каталунците имат 22 победи, 6 равенства и 1 загуба от Атлетик Билбао за Суперкупата на Испания.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР