Защитникът на Барселона Жорди Алба вече официално е с контракт

...
Защитникът на Барселона Жорди Алба вече официално е с контракт
Коментари Харесай

Алба сложи подписа и обеща: Ще бъда на това ниво и след 5 г.

Защитникът на Барселона Жорди Алба към този момент публично е с договор до лятото на 2024 година, откакто по-рано през днешния ден постави подписа си по съглашението, което клубът анонсира още преди дни. Откупната му уговорка пък скача на 500 млн. евро.

Испанският национал кара седмия си сезон на “Камп Ноу”след прехвърлянето си от Валенсия, а преди този момент изкара 7 години в школата на каталунците. След 10 дни той ще навърши 30 години, само че е оптимист, че и отсега нататък ще бъде на висота.

“Много съм признателен на клуба. За мен този миг е доста прочувствен. Настройката ми е да не преставам да се боря на терена по същия метод, по който съм го правил до момента. Новият контракт не трансформира нищо, тъй като ще продължа да бъда на това равнище и през идващите пет години”, даде обещание той.

“Като отбор ще продължим да се борим за всички титли. Понякога е мъчно, само че ние няма да се откажем. Да съм част от този тим постоянно е било фантазията ми - споделях го още като футболист на Валенсия. Такъв договор е премия за всеки един футболист”, продължи Алба.

@JordiAlba
Renewal until 2024!
#ForçaBarça pic.twitter.com/NeCW13R4IG
— FC Barcelona (@FCBarcelona) March 11, 2019
“Вече се грижа по-добре за себе си отвън терена. Имам семейство, на което съм доста признателен. Чувствам се чудесно и това си проличава на терена (…)Много израснах и като човек, и като футболист. За това ми помогнаха съотборниците и приятелите”, сподели още бранителят на “лос кулес”.

Алба се надява и Лионел Меси да остане в отбора най-малко до 2024-а година като него: “Много израснах около него. Дано още дълго време да сме дружно в Барселона”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР