Защитникът на Барселона и бивш национал на Испания Жерар Пике

...
Защитникът на Барселона и бивш национал на Испания Жерар Пике
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020 Пике: Испания отпадна нечестно

Защитникът на Барселона и някогашен национал на Испания Жерар Пике изрази отвращение от отпадането на “Ла Фурия” от Евро 2020, откакто отборът загуби на полуфинала от Италия след осъществяване на дузпи. Според него методът, по който беше избран крайният победител след 1:1 в постоянното време и продълженията, не е почтен поради хвърлянето на монета, с помощта на което “адзурите” първи биеха своите дузпи.

“Не е случайност, че при четирите осъществявания на дузпи, които имаше до момента на Евро 2020 и Копа Америка, завоюва тимът, който първи биеше дузпите. Статистиката сочи, че първият има по-голям късмет, и в сходен шампионат не е почтено чоп да прави по този начин, че да започнеш в неизгодно положение”, написа Пике в Туитър незабавно след мача.

Бранителят счита, че е по-справедливо да бъде употребен форматът АВВА, при който след първата дузпа тимовете се редуват, изпълнявайки по два следващи удара. “Мисля, че най-хубавият формат е АВВААВВААВ… По този метод в случай че тимовете не бъркат, те ще се редуват да излизат напред в резултата. Емоционално обстановката се трансформира доста, когато водиш или изоставаш”, добави той.

След неговите мнения обаче тимът на Аржентина завоюва полуфинала си от Копа Америка с дузпи против Колумбия, макар че ги изпълняваше втори. На четвъртфиналите на Евро 2020 пък точно Испания в профил Швейцария след дузпи, при които играчите на " Ла Фурия " имаха преимуществото да ги бият първи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР