Защитникът Даниел Златков изненадващо се прибра от Беларус, научи БЛИЦ

...
Защитникът Даниел Златков изненадващо се прибра от Беларус, научи БЛИЦ
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: БГ Роналдо си тръгна от Беларус, новият треньор твърдо против

Защитникът Даниел Златков изненадващо се прибра от Беларус, научи БЛИЦ СПОРТ. Бранителят няма предпочитание да продължава повече в Шахтьор (Солигорск), откъдето си е тръгнал след извършен диалог с треньорския щаб и клубното управление. 

Една от аргументите, предиздвикала Златков да вземе това решение, е поради обстоятелството, че в водача в шампионата на Беларус съвсем не получава късмет за изява. До момента той игра в едвам три мача в шампионата и в един за купата на страната. В редките случаи, в които му е гласувано доверие обаче, БГ Роналдо сподели отлични игри. Той даже дебютира с гол за Шахтьор, а поради него и още трима играчи, отписани с лека ръка от треньора Олег Кубарев, се стига до уволнението на наставника. От няколко дни отпред на Шахтьор е полякът Марек Зюб, който държи Златков да остане.

" Взех решение доста преди да махнат остарелия треньор. Не желая да не преставам да играя в Шахтьор, даже не желая да бъда повече в Беларус ", заяви Златков пред БЛИЦ СПОРТ.
   
" Два пъти имах диалози с новия треньор, който сподели, че ще разчита на мен и обстановката ще бъде напълно друга. Аз обаче чисто човешки му обясних както на него, по този начин и на клубното управление, че съм взел твърдо решение и желая да се завърна в България ", добави бранителят. 

" Казаха ми, в случай че желая да се прибера няколко дни в отмора, като се надяват през това време да размисля и да се върна. Не имам намерение обаче да се връщам повече в Беларус. При последния диалог, който организирахме, ми споделиха, че няма да ме пуснат толкоз елементарно. За да разтрогнат контракта ми, желаят да получат известна сума пари ", описа още Златков.

Вече уволненият треньор Олег Кубарев не предоставяше игрово време на българина, защото непроменяемо гласуваше доверие на двама централни бранители, които са в Шахтьор от няколко сезона. Преди дни наставникът е уволнен, макар първото място на тима във краткотрайното класиране на Беларус. Причината - разнообразни виждание сред експерта и управлението, както и обстоятелството, че не се дава задоволително късмет на Златков и на още няколко футболисти, които държал запаси. 

Договорът на българския бранител е до март 2019 година. Той се надява, че ще успее да реализира съгласие с управлението на Шахтьор за разтрогването на договора и няма да се стига до неприятна обстановка с дисциплинарно уволняване поради отсъствие на работа. 

Припомняме, че Златков мина при богаташите от Солигорск през март дружно с вратаря Иван Караджов. За някогашния пазач на Верея се откри късмет за изява в последните мачове след травмата на титулярния вратар. 



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР