Защитник на правата на децата влезе в затвора за изнасилване

...
Защитник на правата на децата влезе в затвора за изнасилване
Коментари Харесай

Защитник на правата на децата влезе в затвора за насилване на 12-годишно момче

Защитник на правата на децата влезе в пандиза за обезчестяване на 12-годишно момче. Питър Нюел е управлявал благотворителна организация, получила стотици хиляди английски лири от УНИЦЕФ, „ Бернардо “ и други институции. Нещо повече, 77-годишният педофил е създател на указател за правата на децата и основна фигура в основаването на интернационалните стандарти в тази област, оповестява Дарик.

``
реклама

Питър Нюел е наказан на затвор за голям брой полови похищения против момче, което е било на 12 години при първия случай. В съда Нюел е признал за пет случая на полово принуждение над дете под 16-годишна възраст и е наказан на шест години и осем месеца зад решетките.



Той е бил координатор за благотворителната организация „ Апроуч “, чиято активност при повдигането на обвиняванията през 2016 година, се е простирала в Европа, Африка, Латинска Америка и Азия. 77-годишният педофил е основна фигура в основаването на интернационалните стандарти за отбрана на правата на децата. Преди време той сподели:

„ Според мен не можем да загърбим обстоятелството, че това, което желаеме, разумната позиция, е, че законът, съгласно който насилието е престъпно закононарушение, би трябвало да се ползва и при всички типове принуждение против деца. Криминализирането и търсенето на наказване в фамилията обаче не значи, че желаеме да забележим повече родители съдени и изпратени в пандиза, защото това няма да помогне на децата. “

Нюел е насилвал детето в тригодишен интервал през 60-те години на предишния век. Случаят излезе на бял свят едвам предходната година обаче, откакто жертвата заяви на полицията и беше извършено следствие.

Говорител на УНИЦЕФ съобщи, че чиновниците на организацията са „ потресени от ареста на Питър Нюел. „ Не знаехме за това закононарушение, когато работеше като съветник на УНИЦЕФ преди 10 години. Оттогава УНИЦЕФ е въвела строги процедури за инспекция на чиновниците и консултантите “, се показва в изказването.

Новината идва на фона на предизвестия, че педофили са употребявали благотворителни организации. 125 английски чиновници в тази сфера бяха упрекнати в полово принуждение през 2017 година.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР