Защитни маски и костюми за еднократна употреба са осигурени за

...
Защитни маски и костюми за еднократна употреба са осигурени за
Коментари Харесай

Държавата осигурява защитни маски и костюми за няколко месеца напред

Защитни маски и костюми за еднократна приложимост са обезпечени за няколко месеца напред, оповестиха от Министерството на стопанската система. Две български текстилни компании показаха през днешния ден прототипи на защитни облекла за неведнъж прилагане.

Маски, създадени от български компании и предопределени за чужбина, ще бъдат изкупени от страната или ще бъдат ориентирани към аптеките. Износът на защитни материали е неразрешен с решение на кабинета.

Междувременно в калоферското дружество, което шие униформи за българската войска, имат подготвеност да създават по 10 000 маски за многократна приложимост на ден. Те обаче не разполагат с медицински документи.

" И задачата на тази маска е да ограничи пръските при кихане... Това е прототипна маска, защитна за лицето “, изясни Светлозар Морфов, ръководител на Съвета на шефовете на " Интендантско обслужване ".

В Калофер имат подготвеност да шият и защитни гащеризони, също от водонепромокаема материя.

" Плат, който се употребява за качулката на якето на камуфлажа, което е на въоръжение в българската войска. А другият плат, който го имаме – той си е шлиферен плат ", добави Румен Найденов, зам.-управител на " Интендантско обслужване ", клон Калофер.
Производителите у нас – в подготвеност да създават защитни маски и дрехи Към момента текат тествания на два модела „ скафандри “
Продукцията ще бъде показана на оперативния щаб на следващия ден. Днес това направиха други компании от текстилния отрасъл.

„ И двете са от български компании – тук, материалът е вносен, само че има гаранция, че може да бъде внасян на регулярни количества с много огромна дневна продуктивност, което ще надвиши даже нашите потребности. Другият план е от друга компания, която от горната страна на всичко и създава плата “, съобщи Венцислав Мутафчийски.

Някои от мострите са тръгнали за проучване, разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Тези образци някои от тях потеглиха за проучване. От текстилния отрасъл са подготвени да стартират направа незабавно, откакто костюмите получат нужното утвърждение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР