Защитихме междублоковите пространства, т. нар. градинки, каза днес арх. Здравко

...
Защитихме междублоковите пространства, т. нар. градинки, каза днес арх. Здравко
Коментари Харесай

Архитект Здравков: Защитихме междублоковите пространства

" Защитихме междублоковите пространства, така наречен " градинки " ", сподели през днешния ден арх. Здравко Здравков пред Българска национална телевизия по отношение на признатите промени в Закона за устройството и застрояването на Столичната община. " Те попадат под специфична отбрана и не могат да бъдат заменяни за нищо друго. "

Сред съответните правила, които са признати са и тези, които лимитират оптималната височина при строителство в другите зони на столицата.

" С смяна в Общия организационен проект ще бъдат дефинирани зоните, в които ще бъде позволено високото строителство. Най-важните условия за основаване на такива зони е транспортният достъп, инфраструктура и магистрален достъп. Иначе тези зони са обречени да се трансфорат в едни съвременни гета ", изясни Здравков.

Например в историческия център разрешената височина на новите здания ще е не повече от 50 м. До 75 м ще е разрешената височина на север от Околовръстното, а директно над Околовръстното шосе - 15 м. Зоната, която е най-подходяща за високо строителство, е тази на западния излаз на София в посока Сърбия.

Относно облагородяването на новата пешеходна права от бул. Витоша, сред ул. Алабин и бул. " Ал. Стамболийски " ще бъде разгласен интернационален конкурс, добави още арх. Здравков.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР