Защитените, разнообразни и редки видове в Рила не само не

Защитените, разнообразни и редки видове в Рила не само не ...

Защитените видове в Рила се увеличават.

Защитените, разнообразни и редки видове в Рила не само не изчезват, но и се увеличават, въпреки че в България все още се разхождат бракониери с пушки. Това заяви инж. Николина Георгиева, гл. експерт „Флора“ при Дирекция „Национален парк Рила”.
„Доброто опазване на природната красота е установил мониторинг, който редовно правят специалистите на Парк „Рила“, уточни Георгиева.
„Ботаническият маршрут, както и екопътеките минават край внушителни и добре опазени видове като бяла мура, смърч, черна и червена боровинка, червен омайник, витошко лале, златиста кандилка, дългоцветна иглика", добави тя. В гората има богат живот и изключително многообразие от дребни бозайници и птици като сокерица, пъстър кълвач, предаде Фокус.
„Нaй-виcoĸият вoдoпaд в Pилa плaнинa – Cĸaĸaвицa, е изключително атрактивен през май и юни, когато се топят ледовете", обясни още инж. Георгиева. „А туристическите пътеки в този сезон са благодатни както за деца, така и за възрастни, като качването и слизането нагоре при умерен ход е общо около 5 часа", обясни гл. експерт Николина Георгиева.

Източник: actualno.com