Защитавайки решението си да назначи Маргаритис Схинас като вицепрезидент за

...
Защитавайки решението си да назначи Маргаритис Схинас като вицепрезидент за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен за европейския начин на живот: Не можем да позволим да ни отнемат езика

Защитавайки решението си да назначи Маргаритис Схинас като " вицепрезидент за " Съхраняване на европейския ни метод на живот " , новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разяснява, че Европейски Съюз не може да разреши на други " да ни лишават езика " , написа " Политико ".
 Юнкер насмете Фон дер Лайен за новия комисар за отбрана на европейския метод на живот
Юнкер насмете Фон дер Лайен за новия комисар за отбрана на европейския метод на живот

Екипът на Урсула фон дер Лайен, разгласен във вторник, включва новооснован пост.

" Виждаме непознати сили извън да се месят в нашите избори ", написа Фон дер Лайен в коментар за европейски вестници. " И ние виждаме популисти с евтини националистически лозунги да се пробват да ни дестабилизират от вътрешната страна. Не би трябвало да разрешаваме на тези фактори да ограбят определението за европейски метод на живот . Те желаят да значи противоположното на това, което е ", акцентира Фон дер Лайен.

Екипът на Урсула фон дер Лайен, разгласен във вторник предходната седмица, включва новооснован пост. Маргаритис Схинас поема миграцията. Но решението неотложно провокира дискусия измежду другите политически партии, които възразяват против фразата, употребена от крайнодесни. Те я дефинират като " неприемлива " и " засегнатост ".

В тирада в неделя френският крайнодесен водач Марин льо Пен утвърди новия пост, определяйки го като " идеологическа победа ".

Урсула фон дер Лайен признава, че фразата " европейски метод на живот " е провокирала спор , само че има вяра, че това е хубаво нещо, като заключи, че " ние би трябвало да имаме подобен спор първоначално ".

" Разбира се, смисъла на думите. Осъзнавам това. За някои " европейският метод на живот " е подвеждащо и политически зареден термин. Но ние не можем и не би трябвало да разрешаваме на други да ни лишават езика: това също е част от това, което сме ние " , безапелационна е тя.

" Трябва да се гордеем с нашия европейски метод на живот във всичките му форми и измерения, непрекъснато би трябвало да го пазим, пазиме и подхранваме. Заради това е един от шестте водещи правилото в моите Политически насоки, които бяха подкрепени от Европейския парламент през юли ", продължи тя.

Според нея " европейският метод на живот идва при висока цена и жертва ...Трябва да не се приема за даденост...Доказателството за това е, че нашият метод на живот е подложен на тестване всеки ден, както от антиевропейците от вътрешната страна, по този начин и извън ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР