Защитаващият трофея си тим на Левски Лукойл разгроми Академик Бултекс

...
Защитаващият трофея си тим на Левски Лукойл разгроми Академик Бултекс
Коментари Харесай

Левски се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България

Защитаващият трофея си отбор на Левски Лукойл разгроми Академик Бултекс 99 Пловдив със 115:74 и се класира за полуфиналите на шампионата за Купата на България по баскетбол за мъже. Финалната осмица на конкуренцията се организира в зала "Универсиада " от през днешния ден до неделя.

Гостите от Пловдив бяха равностойни единствено през първите 10 минути на мача, след което възпитаниците на Константин Папазов преобладаваха напълно. На почивката играчите на Левски Лукойл водеха с 60:36, а през второто полувреме усилиха още поведе преднината си.

Най-големият задатък на домакините беше 43 точки при 111:68 след панер на сина на легендата на "сините " Георги Младенов - Борислав 73 секунди преди края. Той приключи мача с 12 точки. Шест играчи на Левски Лукойл завършиха с двуцифрен точков актив. Чавдар Костов беше най-резултатен с 19 точки, 16 добави Венцислав Петков.

Домакините приключиха с 33 асистенции и 14 тройки. За пловдивчани се отличиха Седрик Боуен с 21 точки и Обрад Томич с 16.

Миналата година "сините " завоюваха трофея след триумф на финала на Берое. Сега на полуфиналите Левски Лукойл ще се изправи против спечелилия от късния дуел през днешния ден сред Берое и Черноморец.

"Играхме доста добре, имаше позитивна сила от самото начало. Съперникът стартира по-добре, само че късата ротация си оказа значение ", разяснява старши треньорът на спечелилите Константин Папазов.

Американецът Закари Люис, който беше притеглен на 14 януари, е освободен по взаимно единодушие от Академик Бултекс 99, разгласи наставникът на отбора Асен Николов.

Четвъртфинални срещи от шампионата за Купата на България по баскетбол за мъже:

Левски Лукойл - Академик Бултекс 99 Пловдив - 115:74 (24:21, 36:15, 26:17, 29:21)
Берое (Стара Загора) - Черноморец Бургас - от 20.30 часа

на следващия ден са срещите:

18.00 часа: Балкан Ботевград - Черно море Тича Варна
20.30 часа: Рилски състезател Самоков - А1 Академик София
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР