Защитаващият титлата си в Световния рали шампионат Себастиен Ожие увеличи

...
Защитаващият титлата си в Световния рали шампионат Себастиен Ожие увеличи
Коментари Харесай

Ожие увеличи преднината на рали Франция, а Льоб се завърна ударно

Защитаващият купата си в Световния рали шампионат Себастиен Ожие усили преднината си на рали Франция и към този момент е единствено на два стадия от успеха. Пилотът на Ford не срещна никакви проблеми в събота, до момента в който главната конкуренция в лицето на Крис Мийк със Citroen и Яри-Мати Латвала с Toyota катастрофираха. На същия злощастен десети стадий пък Браян Буфие с Ford получи щета в мотора и също бе заставен да спре.

Meeke‘s C3 WRC in SS10 (crew OK) #WRC #TourdeCorse #WRCLive pic.twitter.com/ztBJPZwNlX
— WRC (@OfficialWRC) April 7, 2018
Damage to @JariMattiWRC on SS8 #tourdecorse #wrc #WRCLive pic.twitter.com/qofBc1e2yI
— WRC (@OfficialWRC) April 7, 2018
Французинът не завоюва нито един от стадиите през днешния ден, само че бе задоволително непрекъснат, държеше позиция в топ 5 и по този начин усили задатъка си до 44.5 секунди. Тиери Нювил с Hyundai изгуби втората си позиция рано сутринта и макар прекъсването на Мийк остана трети. От Танак с Toyota е най-близкият водач до Ожие сега на второ място.

Още една Toyota с водач Есапека Лапи се движи на четвърта позиция и към момента е кандидат за подиум, защото е единствено на 10.3 секунди зад Нювил. Дани Сордо с Hyundai и Елфин Еванс с Ford са на пета и шеста позиция, като последния топ водач в топ 10 е Андреас Микелсен с третия Hyundai. Тъй като Мийк не съумя да приключи последния стадий, той бе осъден със седем минути към времето си и зае осмата позиция.



Себастиен Льоб, който през вчерашния ден заседна в канавка и завърши рано-рано с упоритостите за победа в родната си Франция, се завърна през днешния ден и даже завоюва две етапни победи. Той обаче пропусна съвсем целия петъчен спортен ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР