Защитаващият титлата си в Световния рали шампионат Себастиен Ожие отписа

...
Защитаващият титлата си в Световния рали шампионат Себастиен Ожие отписа
Коментари Харесай

Ожие отписа шансовете си за победа на рали Италия

Защитаващият купата си в Световния рали шампионат Себастиен Ожие отписа възможностите си за победа на идното този уикенд рали Италия. Французинът към този момент има две победи, откогато се причисли към Citroen, само че поради първата си позиция в генералното класиране той би трябвало да започва първи на макадамовите пътища. Конкурентите му обаче ще се възползват от изчистения от него терен в първия ден, а Ожие не има вяра в събота и неделя да успее да навакса загубата от петък.

" Да стартираме първи на сходен път значи малко или доста да се примирим, че няма да спечелим. Изчистването на пътя е мъчно и ще ни затрудни ", разкри шесткратният международен първенец Ожие. " Прогнозата за времето не планува дъжд, тъй че няма да получим помощ отникъде. Очаквам сложен уикенд. Представянето ни в петък ще дефинира до известна степен и крайния резултат ".
Ogier discounts Italy win chances - https://t.co/aoMLQlnDkt pic.twitter.com/v30QBW4Ffk
— World Rally Championship (@OfficialWRC) June 12, 2019
Въпреки думите на Ожие, при сходни условия в Португалия той съумя да завоюва подиум при започване на юни.

Пилотът на Toyota От Танак пък ще започва за стотен път във WRC и ще се опита да запише трета поредна победа след триумфите си в Чили и Португалия. Ако успее, съвсем несъмнено естонецът ще оглави общата класификация в шампионата преди лятната пауза.

Come with me! We have a cake to bring to my team mate for his 100th #WRC start! Congratulations @OttTanak #WRC #RallyItaliaSardegna #TOYOTA #AllForWin pic.twitter.com/FgqtmZIyaI
— Jari-Matti Latvala (@JariMattiWRC) June 12, 2019
Третият герой за купата през 2019-а – Тиери Нювил с Hyundai - е на единствено 10 точки зад Ожие. Белгиецът претърпя тежка злополука в Чили, само че в идващия кръг съумя да минимизира вредите с подиум.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР