Защитаващият титлата си в Световния рали шампионат Себастиен Ожие отписа

Защитаващият титлата си в Световния рали шампионат Себастиен Ожие отписа ...

Ожие отписа шансовете си за победа на рали Италия.

Защитаващият титлата си в Световния рали шампионат Себастиен Ожие отписа шансовете си за победа на предстоящото този уикенд рали Италия. Французинът вече има две победи, откакто се присъедини към Citroen, но заради първата си позиция в генералното класиране той трябва да стартира първи на макадамовите пътища. Конкурентите му обаче ще се възползват от изчистения от него терен в първия ден, а Ожие не вярва в събота и неделя да успее да навакса загубата от петък.

"Да стартираме първи на подобен път означава малко или много да се примирим, че няма да спечелим. Изчистването на пътя е трудно и ще ни затрудни", разкри шесткратният световен шампион Ожие. "Прогнозата за времето не предвижда дъжд, така че няма да получим помощ отникъде. Очаквам труден уикенд. Представянето ни в петък ще определи до известна степен и крайния резултат".
Ogier discounts Italy win chances - https://t.co/aoMLQlnDkt pic.twitter.com/v30QBW4Ffk
— World Rally Championship (@OfficialWRC) June 12, 2019
Въпреки думите на Ожие, при сходни условия в Португалия той успя да спечели подиум в началото на юни.

Пилотът на Toyota От Танак пък ще стартира за стотен път във WRC и ще се опита да запише трета поредна победа след успехите си в Чили и Португалия. Ако успее, почти сигурно естонецът ще оглави общата подредба в шампионата преди лятната пауза.

Come with me! We have a cake to bring to my team mate for his 100th #WRC start! Congratulations @OttTanak #WRC #RallyItaliaSardegna #TOYOTA #AllForWin pic.twitter.com/FgqtmZIyaI
— Jari-Matti Latvala (@JariMattiWRC) June 12, 2019
Третият борец за титлата през 2019-а – Тиери Нювил с Hyundai - е на само десет точки зад Ожие. Белгиецът претърпя тежка катастрофа в Чили, но в следващия кръг успя да минимизира щетите с подиум.

Източник: sportal.bg