Защитаващият титлата си Роджър Федерер постигна юбилейна 90-а победа на

...
Защитаващият титлата си Роджър Федерер постигна юбилейна 90-а победа на
Коментари Харесай

Федерер прегази Гаске за 90-ата победа в Мелбърн

Защитаващият купата си Роджър Федерер реализира юбилейна 90-а победа на Откритото състезание на Австралия и се класира за 1/8-финалите.

Поставеният под номер 2 Федерер завоюва против 29-ия в схемата французин Ришар Гаске с 6:2, 7:5, 6:4 след съвсем два часа игра и за 16-и път в кариерата си доближи до осминафиналите.

36-годишният швейцарец пласира 12 аса и общо 42 печеливши удара по пътя си към триумфа.

Федерер взе първия сет с пробиви в четвъртия и в осмия гейм, а по-късно завоюва и втората част с късен брейк. В третата част швейцарецът поведе с 4:1, само че Гаске съумя да изравни за 4:4. Федерер въпреки всичко осъществя нов пробив в оспорвания десети гейм при втората си опция и по този начин стигна до 17-ата си победа в 19 мача против французина.

" Беше с напрежение в последните минути. Третият сет можеше да стигне до тайбрек и нищо не се знаеше. Мачът беше равносилен. Той се показа на отлично равнище. Може би през днешния ден направих малко повече неточности, защитавайки се. Предимството ми беше, че имах малко по-добър сервис от него през днешния ден ", разяснява Федерер.

На осминафиналите швейцарецът ще срещне Мартон Фучович (Унгария).

25-годишният Фучович, 85-и в международната класация, доближи за първи път в кариерата си до четвъртия кръг на шампионат от Шлема след триумфа над аржентинеца Николас Кикер с 6:3, 6:3, 6:2.

" Познавам го незадълбочено. Беше в Швейцария през предходната година. Приятно момче е. Работи крепко и настойчиво. Добър е от дъното на корта. Радвам се, че знам нещо за него и ненапълно какво мога да чакам от него ", разяснява Федерер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР