Защитаващият титлата си Реал (Мадрид) започна похода си към четвърта

...
Защитаващият титлата си Реал (Мадрид) започна похода си към четвърта
Коментари Харесай

Реал с авторитетна победа, Роналдо с първи червен картон, МАнчестър Сити губи у дома

Защитаващият купата си " Реал " (Мадрид) стартира похода си към четвърта поредна купа в Шампионската лига с безапелационен домашен триумф с 3:0 над миналогодишния полуфиналист " Рома " в първия кръг в група " G " на шампионата.

Испанският гранд имаше предимство на " Сантяго Бернабеу " и след серия от пропуски въпреки всичко откри резултата в края на първото полувреме, когато Иско се разписа от фаул. Малко след почивката Гарет Бейл удари напречната греда, а в 58-ата минута уелсецът въпреки всичко удвои след асистенция на Лука Модрич.

В добавеното време " Реал " стигна и до трето попадение. Завърналият се в състава след интервал чартърен в " Олимпик " (Лион) нападател Мариано Диас вкара прекрасен гол с акуратен удар от границата на наказателното поле.

В другата среща от групата ЦСКА (Москва) навакса пасив от две попадения и стигна до 2:2 при гостуването си на чешкия " Виктория " в Пилзен.

Кристиано Роналдо беше изпъден за първи път в Шампионската лига при дебюта му за " Ювентус " в конкуренцията, само че все пак италианският отличник стигна до триумф с 2:0 на терена на " Валенсия " в група " Н ".

Роналдо, който е водещ изпълнител в шампионата със 121 гола, получи преувеличен пряк червен картон в 154-ия си мач от немския рефер Феликс Брих, откакто леко побутна по главата Джейсън Мурийо при една обстановка в наказателното поле на домакините. Португалецът напусна насълзен терена.

В края на първото полувреме " Юве " поведе с попадение на Миралем Пянич от дузпа, отсъдена за фаул на Дани Парехо против Кансело. В 51-ата минута Пянич удвои още веднъж от бялата точка, откакто Мурийо бутна в тил Леонардо Бонучи в наказателното поле. Валенсия също получи дузпа в добавеното време, само че Парехо не съумя да преодолее Войчех Шчесни.

В другата среща от групата " Манчестър Юнайтед " завоюва удобно с 3:0 като посетител на " Йънг Бойс " в Берн.

Капитанът Пол Погба направи запаметяващ се мач за " алените дяволи ".срещу швейцарския дебютант в шампионата. Световният първенец с Франция откри резултата в 35-ата минута с акуратен изстрел от границата на наказателното поле, а минута преди почивката удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Кевин Мбабу в пеналта. В средата на второто полувреме при контаатака французинът асистира за сънародника си Антони Марсиал за третия гол на " Юнайтед ".

В група " F " тимът на " Олимпик " (Лион) изненада британския първенец " Манчестър Сити " и реализира триумф с 2:1 на " Етихад ".

Французите поведоха в 26-ата минута с гол на Максуел Корне, който вкара, откакто Фабиан Делф не съумя да почисти центриране на Набил Фекир от ляво в наказателното поле и разреши на топката да мине под крайници му. Две минути преди почивката Фекир се възползва от нова неточност на защитата на англичаните, напредна през центъра и от дъгата пред пеналта преодоля за повторно Едерсон. След час игра Мемфис Депай удари греда за Лион, а седем минути по-късно Бернардо Силва понижи след асистенция на резервата Лерой Сане.
 
В група " Е " " Байерн " (Мюнхен) стигна до триумф с 2:0 на терена на " Бенфика ", като юношата на португалците Ренато Санчес беше в основата на триумфа на германците.

Санчес стартира офанзивата за първия гол в десетата минута, когато изведе Франк Рибери по лявото крило, французинът продължи към Дейвид Алаба, който пък пусна пас по тревата в пеналта към Роберт Левандовски и полякът прати топката в мрежата.
В 54-ата минута Санчес удвои от близко след пас на Хамес Родригес от ляво, откакто преди този момент направи 40-метров рейд от половината на " Байерн ". Томас Мюлер от гостите записа мач номер 100 в шампионата и стана едвам третия немец, който доближава до тази граница в Шампионската лига.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР