Защитаващият титлата си представител на домакините Карлос Алкарас се класира

...
Защитаващият титлата си представител на домакините Карлос Алкарас се класира
Коментари Харесай

Алкарас се класира на финал на рождения си ден

Защитаващият купата си представител на домакините Карлос Алкарас се класира за финала на шампионата по тенис на клей от сериите " Мастърс " 1000 в испанската столица Мадрид с награден фонд 7,7 милиона евро.

Водачът в схемата и номер 2 в международната класация Алкарас, който през днешния ден навършва 20 години, победи Борна Чорич (Хърватия) с 6:4, 6:3 за 1:41 часа. Така той записа 20-а поредна победа в АТР на испанска земя.

Шампионът от предходната година стигна елементарно до триумфа, откакто направи четири пробива в дуела и веднъж загуби подаването си.

" За мен значи доста да играя край още веднъж тук, в Мадрид. Това е толкоз особено място за мен и имам страхотни мемоари, откогато пристигнах тук да играя още на 12 години. Разбира се, предходната година беше невероятна. Да навърша 20 години по този метод е особено, тъй че ще се насладя на финала и, несъмнено, ще се опитам да направя цяла Испания щастлива ", сподели Алкарас след мача.

В спор за купата и в своя четвърти край от " Мастърс " 1000 той ще играе в неделя с спечелилия от късния мач сред Аслан Карацев (Русия) и Ян-Ленард Шруф (Германия).

Испанецът се стреми към четвърта купа за сезона след триумфите си в Буенос Айрес, Индиън Уелс и Барселона. Испанецът се приготвя и за Откритото състезание на Франция този месец. Ако Алкарас отбрани сполучливо купата си в Мадрид, той ще се върне на върха в международната класация, като изиграе един мач в Рим през идната седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР