Защитаващият титлата си отбор на Хърватия ще бъде без Марин

...
Защитаващият титлата си отбор на Хърватия ще бъде без Марин
Коментари Харесай

Хърватия без Чилич във финалите за Купа Дейвис

Защитаващият купата си тим на Хърватия ще бъде без Марин Чилич във финалите на Купа Дейвис по-късно този месец, откакто някогашният първенец на Ю Ес Оупън разгласи отдръпването си от конкуренцията заради контузия на коляното.

Хърватия, който надигра Франция в миналогодишното издание на шампионата, играят в откриващия мач в Мадрид против Русия на 18 ноември. „ Контузията в коляното продължава да ми основава проблеми, и с течение на сезона стана ясно, че интервенцията е неизбежна “, написа 39-ият в света във Facebook.

„ Рехабилитацията ми върви добре, тъй че интервенцията не е нужна на този стадий. Въпреки това, ще се подложа на няколко леки интервенции, които ще ме оставят отвън тенис корта за известно време и за жалост, това значи, че няма да вземам участие на финалите за Купата Дейвис този месец “.

Добавяйки, че е бил „ извънредно отчаян “, 31-годишният хърватин съобщи, че ще се посвети на това да се завърне в най-хубава форма за началото на 2020 „ по-здрав, по-подготвен и по-мотивиран от всеки път “. Чилич бе определен в състава на Хърватия дружно с още четирима играчи – Борна Чорич, Мате Павич, Иван Додиг и Никола Мектич.

Според локалния ежедневник Sportske Novosti, той ще бъде сменен от 40-годишния деец Иво Карлович. Новият формат на Купа Дейвис с 18 тима размени предходния със Световната група. Нациите бяха разпределени в шест групи от по три отбора, като спечелилите и най-хубавите два втори ще се класират за четвъртфиналите. Русия и Хърватия попаднаха в група В дружно с тима на Испания. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР