Защитаващият титлата си от Откритото първенство на Австралия по тенис

...
Защитаващият титлата си от Откритото първенство на Австралия по тенис
Коментари Харесай

Надал оцеля, напред продължава и №15 в схемата Яник Синер

Защитаващият купата си от Откритото състезание на Австралия по тенис Рафаел Надал загуби сет, само че се класира за втория кръг в Мелбърн. В левичарско дерби лидерът в схемата от Испания се наложи над британеца Джак Дрейпър със 7:5, 2:6, 6:4, 6:1.

Рафа измъкна първия сет с пробив в 12-ия гейм. В идната част Дрейпър поведе с 4:0 след слаба игра на противника и съумя да изравни сетовете.

В третата част пък Надал дръпна с 4:1, само че 21-годишният Джак съумя да изравни при 4:4. Тогава някъде той получи някаква контузия на коремен мускул и макар голямото си предпочитание не можа да бъде повече равносилен. 36-годишният испанец направи брейк за 6:4. В заключителната част Дрейпър стартира с пробив, само че загуби идващите шест гейма.

„ Щастлив съм да се върна тук. Тази победа се надявам да ми оказа помощ да вляза във форма. Мачът беше доста сложен, знаех че ме чака сложна борба, той има отлично бъдеще. Да стана татко е едно от най-прекрасните неща в живота. Вече ще е доста по-трудно за мен да не присъствам дълго време от вкъщи, тъй като ще мисля за дребния Рафа “, съобщи Надал в изявлението на корта.

Той приключи с 41 печеливши удари (6 аса) против 46 непредизвикани неточности (3 двойни).

Следващият противник на Рафаел Надал е американецът Макензи Макдоналд, който в профил сънародника си Брандън Накашима след 7:6, 6:7, 1:6, 7:6, 6:4. В тайбрека на четвъртата част Макдоналд отрази два мачбола.

Продължава напред и №15 в схемата Яник Синер. Италианецът в профил британеца Кайл Едмънд с 6:4, 6:0, 6:2.

Други резултати:

Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) – Иля Ивашка (Беларус) 6:3, 3:6, 7:5, 6:3

Денис Шаповалов (Канада) – Душан Лайович (Сърбия) 6:4, 4:6, 6:4, 6:1

Талон Хрийкспор (Нидерландия) – Павел Котов (Русия) 6:3, 7:6, 6:3

Франсис Тиафо (САЩ) – Даниел Алтмайер (Германия) 6:3, 6:3, 6:7, 7:6.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР