Защитаващият титлата си от миналата година Новак Джокович вече е

...
Защитаващият титлата си от миналата година Новак Джокович вече е
Коментари Харесай

Джокович пречупи Раонич, уреди си среща с Федерер

Защитаващият купата си от предходната година Новак Джокович към този момент е на полуфинал на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто в профил в три сета Милош Раонич (Канада), 6:4, 6:3, 7:6 (7:1). Джокович сподели някои от най-хубавите детайли от играта си и тотално отхвърли разчитащия на мощен сервис канадец.

Така на полуфинала Ноле ще срещне Роджър Федерер в един от най-очакваните и типичен мачове в днешния професионален тенис. Раонич стигна до тук без нито един изгубен сет, само че съумя да сътвори действителни проблеми на първенеца главно в третия сет и ненапълно в първия.

Първият сет стартира много равностойно, като за кой ли път Джокович сподели нерви и опит, с които да нанесе съдбоносен удар в верния миг. Сърбинът можеше да осъществя ранен пробив, като при 2:1 на три пъти беше пред взимане на подаването на Раонич, само че не стана. Същото се случи и при 4:3, когато Раонич избави брейк-пойнта. Но това се случи за 6:4, като геймът се оказа и най-дълъг в целия мач. 35-ият в света канадски тенисист избави три сет-пойнта, само че в последна сметка при четвъртата обстановка се съобщи.

Във втория сет нещата се подредиха много по-лесно за номер 2 в ранглистата, който дръпна при 3:1 с пробив от трета опция, а по-късно затвърди пробива на 0 и усили задатъка си на 4:1. Разменените подавания до края единствено оформиха крайното 6:3.

Канадецът осъзнаваше, че в третата част от мача няма право на опасности и неточности, в случай че желае да остане в мача. Той стартира да сервира много по-сигурно, като във втория гейм на частта имаше опция за пробив, само че Джокович се измъкна. След това Раонич завоюва за 2:1 на 15 и за 3:2 на 0. Но сърбинът още веднъж потвърди голямата си класа, изравнявайки за 4:4 макар непредвидени проблеми на два пъти в бекхенда.

След това Раонич завоюва на 0, като последните му две точки бяха от асове. Това наложи Джокович да сервира за оставане в сета. Сърбинът обаче измъкна обстановката при дълго разиграване, като на два пъти затрудни оптимално Раонич със слайсове и изравни за 5:5.

След 61 минути игра резултатът стана 6:5 за Раонич, като 11-ият гейм продължи повече от 12 минути и мина през 6 равенства. Макар и да отстъпваше при разиграванията от началната линия, канадецът въпреки всичко съумя да разноски Джокович и да вземе подаването си. Но Джокович не трепна и си взе подаването на 0, с цел да стигне до тайбрек. В тайбрека Раонич стартира неприятно с два пробива при сервисите, по-късно сърбинът дръпна с 5:1.

Преди дуела Джокович излезе с горнище в памет на огромния първенец Коби Брайънт, който почина в злополука с хеликоптер на 26 януари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР