Защитаващият титлата си от 2018 г. Александър Зверев (Гер) нанесе

...
Защитаващият титлата си от 2018 г. Александър Зверев (Гер) нанесе
Коментари Харесай

Шампионът нанесе тежък удар по амбициите на Надал

Защитаващият купата си от 2018 година Александър Зверев (Гер) нанесе тежка загуба на международния №1 Рафаел Надал (Исп) на старта на група " Андре Агаси " от заключителния тенис шампионат за сезона - Финалите на АТР в Лондон. Поставеният под №7 немец се наложи с 6:2, 6:4 пред цялостната с над 17 000 фенове зала " О2 Арина " в английската столица.

" Да играя още веднъж тук значи доста за мен - показа първенецът. - Особено откакто предходната година на това място завоювах най-голямата си купа. Атмосферата е това, поради което всички желаят да играят. Още от началото на годината задачата е Лондон. Атмосфера, каквато има в " O2 ", не срещаме през останалата част от сезона. "

Лидерът в международната класация Надал получи ранен удар по упоритостите си да резервира челната позиция и в края на годината. За да е сигурен в това, 33-годишният испанец трябваше или да стигне непобеден до финала, или да завоюва купата (или да се надява на ранен неуспех на съперника си Новак Джокович). В мача против Зверев обаче си пролича, че Рафа не е изцяло възобновен от контузията в коремната мускулатура, поради която се отдръпна преди 1/2-финала на " Мастърс " в Париж 10 дни по-рано.

" Не мога да се окайвам от физическото си положение - разяснява Надал. - Нямах болки и това е единственото положително нещо. Но това е всичко. Надявам се да продължа да се усещам добре, тъй като в последно време нямах доста опция за тренировки. Определено физическите ми проблеми не са опрощение. Единственото пояснение е, че не бях задоволително добър на корта довечера. "

Днес Надал (0-1) би трябвало да изиграе втория си мач против №4 Даниил Медведев (0-1), а другата среща от втория кръг в група " Андре Агаси " е сред Зверев (1-0) и №6 Стефанос Циципас (1-0).

Вчера пък се играха вторите срещи от група " Бьорн Борг ". В ранната среща поставеният под №3 Роджър Федерер (Швейц) надви над №8 Матео Беретини (Ит) със 7:6 (2), 6:3. Така рекордьорът с шест трофеи от шампионата реализира първи триумф, а дебютантът остана без триумф и на процедура се елементарни с възможностите си да стигне до 1/2-финалите. Късният дуел нощес опълчи №2 Новак Джокович (1-0) и №5 Доминик Тим (1-0).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР